söndag, december 24, 2006

God Jul!

En ovanligt ostressig pre-jul i år, märkligt nog. Ska slå in ett par klappar och sedan bege mig först till en av de vackraste platserna på jorden. Gunnar Asplund och Sigurd Leverenz magnifika mästerverk, skogskyrkogården, där jag ska önska mormor god jul. Jag saknar henne jättemycket nu när det är jul.

Middag hos mamsen i gamla stan, en massa mat och sötsaker. Lyckosamt nog var det min uppgift i år att köpa lämlig dryck, så det är uppladdat med både Nils-Oscar och Traquair. En av kvällens höjdpunkter kan bli det makalösa giftermålet mellan hemgjord citrontryffel och Bunnahabain (en okristligt rökig Islay-whiskey).

Frid på jorden. Ha överseende med jobbiga närstående. Kör försiktigt och någorlunda nykter. God Jul!

onsdag, december 20, 2006

Maria Rankka sätter ned foten

Maria Rankka skriver mycket bra i dag på Expressens sidan 4 om regeringens helt sjuka hållning när det gäller tjänstehandel över gränserna i allmänhet och det s.k. vaxholmsfallet i synnerhet.

Hon ger Johan Staël von Holstein en match om titeln dagens favorit! :-)

En sann hjälte

Cigarrmannen och ultrafackpampen Per Winberg, debatterade i morse mot Superentreprenören Johan Staël von Holstein om "direktörslöner" i P1 Morgon.

Man blir ju så förbannad på den oändliga inskränkthet och häpnadsveckande beslutsamhet att verkligen inte förstå marknadsekonomi som fackpampen i fråga uppvisar.

Lite intressant att det faktiskt får förekomma en debatt mellan det socialistiska och det marknadsliberala synsättet. Synd bara att det endast kan förekomma i ett sammanhang där socialismen har ett tydligt försprång och tolkningsföreträde. I morse skulle direktörslöner diskuteras. Ett sammanhang där det krävs ett sjuhelvetes mod (och kanske inte så mycket politiskt kapital att vara rädd om) att ställa upp som anhängare av en friare ekonomi. Johan Staël von Holstein ställer inte bara upp. Han sopar banan med pampen i fråga! Vilken hjälte på så många sätt... :-)

tisdag, december 19, 2006

Det handlar om makt

Man kan ju bara spekulera i hur facket tänker i alla dessa märkliga aktioner mot hederliga företag där folk verkar trivas bra utan facklig inblandning.

På tv4.se kan man läsa om ett annat fall än wild'fresh i göteborg som hotas av blockad. Det är ett byggbolag i Linköping som har den oändliga fräckheten att erbjuda bättre villkor än kollektivavtal. Alla är nöjda. Arbetstagare, arbetsgivare, kunder och leverantörer. Utom facket.

Arbetarrörelsen hämtar sin politiska kraft i att det är synd om folk och om det inte är det så minskar deras inflytande. Därför måste de hela tiden berätta för folk om hur hemskt det är när det saknas kollektivavtal, även om det liksom inte är hemskt alls.

måndag, december 18, 2006

Glöm inte Sofia!

Medialogiken är rättvis. Tidningarna skriver inte om det som man vill att de ska skriva om. De skriver om det som de tror att folk vill läsa och efter nån vecka brukar även upprörande händelser liksom tona ut...

Nu är det dock så att facket fortsätter med sina strävanden att tvinga Sofia och hennes företag Wild'n'Fresh på knä. Blockaden fortsätter och tydligen ska konflikten utökas ytterligare. Från och med den 22 december ska transportarbetareförbundet stoppa sophämtningen.

1. Sofia gör ingenting olagligt och hon verkar trivas med att jobba i sitt företag.
2. Hennes anställda är nöjda med villkoren och eftersträvar inte kollektivavtal.
3. Hundratals nöjda kunder äter sin sallad och alla är glada över Sofias verksamhet.

Utom HRF. De vill ha makten över även Sofias företag, trots att ingen inblandad vill ha med dem att göra.

Detta är så sjukt. Snälla opinion, glöm inte Sofia!

Debatt om regelkrångel

Egenforetagarna.se har idag en debattartikel på Expressens sidan 4.

Den uppmärksammar det faktum att det talas väldigt mycket om bättre villkor för företagandet, men att väldigt lite faktiskt händer.

Det är till och med så att regelbördan ökar för de allra minsta företagen.

Ska bli högintressant att se om och hur regeringen svarar.

fredag, december 15, 2006

Rudolf Yell

Fler tecken på jordens förestående undergång: Vi sitter just nu och käkar lussebullar och lyssnar på detta års i särklass mest flippade och otippade julskiva. Nämligen en med Billy Idol!!! :-O

Den snubben gör ju då och då nåt vettigt och detta hör väl fan inte till den kategorin, men jag kan inte låta bli att sitta och digga lite... Fast sen kommer jag på hur sinnessjukt detta är och sitter still igen. :-D

Han var garanterat asplakat när han sjöng in eländet, och musikerna är liksom lite ...well... sådär. Men vafan. Jag är för!

torsdag, december 14, 2006

Det finns något positivt i nästan allt

Läser på Gudmundsons alltid brillianta blogg om en underskattad aspekt av a-kasseprotesterna. Den folkpartistiske riksdagsmannen och nationalekonomen, Carl B. Hamilton, har skickat ett pressmeddelande som berättar om de positiva effekterna av de demonstrationer som facket arrangerar idag.

Lite oväntat kanske, men han har ju helt rätt! Ju värre facket lyckas övertyga folk om att det blir, desto starkare genomslag får regeringens politik.

Människor skräms med hårddragna siffror rykta ur sitt sammanhang om hur fruktansvärt dåligt det kommer att bli att vara arbetslös. Man kommer i större utsträckning än vad som egentligen är ekonomiskt motiverat, ta andra jobb än vad man helst skulle vilja ha, alternativt till sämre ersättning än vad man annars hade accepterat.

Så kära LO, vänligen blås på med allt ni har! :-D

Skeva ideal eller "socialmedicinskt funktionshindrad"?

Jäkligt komiskt och samtidigt djupt tragiskt. Här är en kille (antagligen inte helt olik mig själv) som är "svårplacerad på arbetsmarknaden".

Han har en livvstil som i kombination med bidragsberoende gör att han bedöms som funktionshindrad!!! Vad är det då som gör honom "socialmedicinskt" hindrad att arbeta? Jo, han är hårdrockare! Och i kombination med att grabben tydligen är van vid att få socialbidrag blir han tydligen oförmögen att försörja sig själv?

Förlåt mig, men hur in i helvete dumt är inte detta? Nu känner jag inte snubben i fråga (även om han verkar ha en föredömlig musiksmak), men systemet har ju förstört honom. Om han helt enkelt - som alla andra - var tvungen att jobba för att ha råd att gå på maiden skulle han antagligen börja duscha, eller vad det nu är som gör att det inte funkar...

Oväntat medhåll

Vad är nu detta? Häromdagen visade sig att LO ger regeringen rätt när det gäller skatterna.

Nu visar det sig att arbetsförmedlingens chefer tror på regeringens politik.

(Borde inte detta vara ett säkert tecken på att världens undergång lurar runt hörnet?)

onsdag, december 13, 2006

Namninsamling mot blockaden

Cuf startar namninsamling mot blockaden i Göteborg. Ett jättebra initiativ! Skriv på alla som håller med...

Alla medel tydligen tillåtna

I förrgår kontaktades ett flertal tidningar av Hotell- och restaurangfackets pressfolk. Man hävdade att wild'n'fresh saknade giltigt tillstånd från miljöförvaltningen. En ren lögn i syfte att misskreditera Sofia.

Miljöförvaltningens livsmedelsavdelnings chef, Daniel Eek, citat från Arbetarbladet:
"När de ringde mig hade jag inte tillgång till register eller arkiv så jag sade att vi under tisdagen skulle kolla om det fanns tillstånd eller inte, säger Eek. "

Det väntar man alltså inte på, utan kör utan vidare ut något man antagligen förstår är osant.

Skadan är skedd. Ett antal stora tidningar kollar inte upp detta, utan tar in "nyheten" och sprider HRF's osanning.

Det är svårt att förstå hur dom tänker. Hur kan man vara så in i helvete elak? Antagligen känner de hur opinionen håller på att glida dem ur händerna och att situationen nu kräver desperata åtgärder. Inte vet jag.

LO ger regeringen rätt

OK, jag gnäller mycket på regeringen och med viss rätt, tycker jag nog. Inte desto mindre gör den också bra saker. T ex sänker skatten.

Igårdagkvällens rapport fick man veta att LO's Ingemar Göransson ger regeringen rätt om att a-kasseförändingarna mer än väl kompenseras av skattesänkningarna.

Ska dom ändå demonstrera i morgon, eller ställer dom in nu?

tisdag, december 12, 2006

Kommunismens offer hedras

På lördag är det minnesdag för kommunismens offer. Klockan 15 på norrmalms torg. Det är föreningen "Upplysning om kommunismen" som anordnar.

Pressreleasen.

Kan nån ge honom en kram eller nåt...

Alltså, vad fan är det med killen? Thomas Bodström är arg. Skitarg. Som vanligt. Det är det kanske många som är, men just idag är Thomas Bodström är förbannad av en alldeles speciell anledning.

(Själv är jag lite småupprörd på att den nya regeringen i många stycken är en karbonkopia på den gamla när det gäller t ex arbetsmarknadsfrågor och nu också integritetsfrågan och datalagring.)

Den nya justitieministern, Beatrice Ask, genomför nu den gamla justitieministerns politik och tillåter nu utökad trafiklagring och buggning. Detta trots att det inte finns något som helst vetenskapligt stöd för att sådana åtgärder fungerar (enligt bland andra Janne Flyghed, som är professor i kriminologi vid Stockholms universitet).

T ex Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg pekar också på farorna med ändamålsglidning och allmänhetens tilltro till rättsväsendet.

Och det komiska och samtidigt lite tragiska är nu att Thomas Bodström är arg. Beatrice Ask argumenterar nämligen inte för hans (dåliga och farliga) politik med, enligt hans bedömning, tillräcklig emfas.

Vilken jubelidiot.

Mona mot toppen

Man är ju liksom inte inne i organisationen och saknar därför naturligtvis en massa relevant information om hur saker och ting egentligen hänger ihop, men det har länge känts som att Mona Sahlin liksom legat i vinnarhålet. Flera skickliga bedömmare uppmärksammar nu hennes tilltagande möjligheter att kliva upp på toppen.

Hon verkar ha hyggligt stöd ute i arbetarekommunerna (klatschigt namn på distrikt, eller hur?) och hon stör inte någon i tillräckligt hög grad för att motarbetas kraftfullt. En kompromisskandidat, helt enkelt.

Det finns lika olika sätta att se på saken. Det kanske inte är överraskande att jag personligen föredrar en ickesocialistisk regering, så en del av mig skulle naturligtvis vilja ha ett riktigt stolpskott som partiledare. Men låt oss hoppas att vi alla kan tänka lite större än så...

Det bästa för mig och det landet jag bor i, är om det blir en riktigt bra person, som t ex Margot Wallström som blir ledare för sossarna. Det tvingar Allianspartierna att bli bättre. Konkurrens och sånt där, ni vet...

Oavsett om det socialdemokratiska arbetarepartiet lyckas komma tillbaka eller inte, kommer de att vara en viktig institution i svensk politik och dess ledare kommer naturligtvis vara en av de allra viktigaste opinionsbildarna. Hellre då någon som säger nåt vettigt då och då...

Update: Sakkunniga påpekar felaktigheter i ovanstående: SAP har, förutom arbetarekommuner, partidistrikt också, samt områdesföreningar och andra s-föreningar. Arbetarekommunerna är de kommunala organisationsleden. Ber om ursäkt!

måndag, december 11, 2006

En bödel mindre

Gunnar Hökmark skriver på sin blogg precis vad jag tänker med anledning av mördarsvinet och exdiktaktorns frånfälle.

Proportioner på svensk arbetsmarknad

Vore verkligen en proportionalitetsregel en sådan katastrof? Ärligt talat vet man ju liksom inte vad man ska tro, eftersom ALLT! Precis allt, som innebär någon slags förändring av hur den svenska arbetsmarknaden ska fungera, av LO tolkas som en attack mot allt gott och med syfte att bränna ner den svenska modellen, halvera lönen för alla, fördubbla arbetstiden och införa obligatorisk aga på alla arbetsplatser.

När facket uppträder som dom gör i samband med blockaden mot Wild'n'fresh, visar det hur obalanserade maktförhållandena är. Detta måste väl även den mest inbitne kollektivavtalskramare inse?

söndag, december 10, 2006

Tillsammans emot marknadsekonomi

Ung vänster ger sig in i maffiametodsdebatten angående blockaden mot salladsbaren i Göteborg som har fräckheten att anse att de klarar sig utan kollektivatal...

Är det bara jag, men börjar inte ung vänster och facket närma sig mer och mer? På ung vänsters webbplats har man banners för LO's a-kassedemonstration. Det finns ingen sådan banner på vare sig SSU's eller SAP's webbplatser. Jag läser också ett fint inlägg med rubriken "Heja LO".

Lite kul när åsiktsfränder möter varandra! Hoppas ert samarbete blir långvarigt och fördjupat.

fredag, december 08, 2006

Yttrandefrihet och facket

Av debatten kring Sofia i Göteborg och Hot ell- och restaurangfackets blockad följer en större diskussion. När en enskild riksdagsman uttalar ett stöd för Sofia tar facket oerhört illa upp och hotar med storstrejk om inte statsministern och näringsministern ber om ursäkt.

Har vi inte yttrandefrihet i det här landet? Att hota med åtgärder som drabbar en hel befolkning för något någon har sagt saknar ju alla rimliga proportioner.

När de nu agerar som de gör, bevisar de främst en sak: Att deras makt är större än deras omdöme. De visar tydligt att de inte är ansvarsfulla nog att förfoga över det förödande vapen de i dagsläget besitter.

Lagstiftaren måste faktiskt göra något. Ju förr desto bättre.

240 miljoner om året...

Tjänar du 15 000:- i månaden kostar det 4392:- om året att vara med i restaurangfacket. Tjänar du 17 000: kostar det 4572:-

Merit Wagers alltid intressanta blogg läser jag att man på hrf's webbplats har fina exempel på hur faktiskt folk har nytta av sitt fackmedlemskap. En kille hade t ex fått ett par skor genom fackets försorg.

Nu framgick det inte om facket hade pröjsat för pjucken, eller om de förmått killens arbetsgivare att köpa dem, men hursomhelst måste det vara ett par in i helvete fina dojjor som han har betalat 4392:- för. Bra där, facket...

Det är minst sagt märkligt att människor inte ställer högre krav på sina fackförbund. Det borde rimligtvis också finnas någon slags konkurrens mellan dem, för att tvinga ner priserna på medlemskapen.

Hehe.. jag såg nu att dom ändrat alla de där rutorna när folk berättar om vad bra facket är för att dom fixa skor, till att handla om hur viktigt alla tycker att det är med kollektivavtal. Vilket imponerande pr-maskineri... Resurser saknas ju inte i alla fall.. men det är inte så konstigt med 60000 medlemmar som betalar över 4000 om året. Det blir 240 miljoner om året!

torsdag, december 07, 2006

Oh, Allsmäktiga Fackförbund

På Wild'n'Fresh i göteborg jobbar det människor av fri vilja och dom verkar trivas. Ingen är medlem hos er och ingen har bett er komma dit för att "rädda" dem från det onskefulla unga kvinnan som startat en verksamhet som uppskattas bland kunderna till den grad att hon nu själv snart kan börja ta ut lön.

Känns det inte lite innerst inne att ni faktiskt kanske är liiite fel ute här? Eller lyssnar ni bara på de välformulerade floskler era pr-konsulter spottar ur sig och liksom slår igen öron och hjärta.

Känns det inte lite konstigt att ni med era jätteresurser står runt en ensam företagare med två anställda och gör allt ni kan för att krossa dem? Hur många är ni? 20? Vem betalar er för att stå där? Är det "fackligt arbete"?

Fan vad ledsamt detta är. :-(

Myten om den statiska ekonomin

”Vi kan inte sänka skatten för då måste man skära ner på vård, skola och omsorg.” Känns det igen? Det raka sambandet mellan skatteuttag och statsbudget är en kraftig förenkling och delvis en skickligt odlad myt.

Myten baseras på ett missförstånd om hur resurser skapas; vad pengarna egentligen kommer ifrån. Om det vore så att en given summa varje år damp ner på riksgäldskontorets konton från ingenstans (gud eller jultomten?) vore sambandet relevant. Nu förhåller det sig emellertid inte så.

Pengarna försvinner inte för att någon tjänar dem. Om någon tjänar en slant fortsätter ju den slanten vidare i systemet. Den första personen köper några saker för den största delen och sätter in resten på banken. Och en del av det betalas i skatt.

De personer den första personen köpte av använder ju pengarna i sin tur. De köper en del och kanske sparar en del. Och en del av det som de tjänat betalar de i skatt.

Alla pengar går runt i ett system och till slut kommer de mesta in i statskassan. Skillnaden är alltså inte så stor för statsfinanserna, men med en låg skattesats kommer pengarna att passera genom fler människor innan de går in i statskassan.

Undantagen, det som gör att det faktiskt FINNS en skillnad för statsfinanserna, är det som går till bankreserven (det var 10% när jag pluggade) av de pengar som sätts in på banken, samt utrikeshandeln, men utrikeshandeln påverkar också ekonomin positivt (dock på olika sätt om man har fast eller flytande växelkurs).

onsdag, december 06, 2006

Ondska och dressing

Ett flertal bloggar har redan uppmärksammat detta. Vad säger de nyfrälsta kollektivavtalskramarna om detta, egentligen? Borde inte arbetsmarknadsministern stå där utanför och demonstrera mot det fruktansvärda och hemska företaget?

Galen värld vi lever i. :-(

tisdag, december 05, 2006

AVGÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vad fan är det egentligen som händer? Redan för några dagar sedan satte jag o'Boyen i vrångstrupen när jag blev varse nyheten om att arbetsmarknadsministern av någon anledning förklarar sig stödja socialdemokraternas och LO's syn på svenska kollektivavtal och waxholmskonflikten.

Jag har försökt att inte tänka på det så mycket. Liksom hoppas att det skulle försvinna av sig själv som en otäck dröm eller ett konstigt fel på en italiensk bil. Men inte då.

Ska det inte hjälpa att rösta in en borgerlig regering för att det ska bli någon rättvisa i den här frågan? Lite plåster på såren är ändå att han som jag röstade på tar till orda idag på sin blogg om detta.

Hoppas att tillräckligt många liberaler i riksdagen och runt omkring tar mod till sig och lyfter den här frågan.

För det första finns det gränser för hur mycket man kan kompromissa med sitt samvete och sin ideologi. Jag antar att man tycker att det är taktiskt att stryka LO medhårs nu, men det handlar faktiskt om människor! Människor som drabbas av denna fruktanvärt orättvisa idiotpolitik och människor som förhindras att köpa tjänster på EU's inre marknad och därmed måste betala mer.

För det andra är det inte taktiskt att gulla med LO. Det är bara att se hur de svarar. Dom söker varken konsensus eller samförstånd. Dom vill härska. Dom vill helst av allt att den nuvarande regeringen misslyckas med allt den företar sig och drömmen är naturligtvis regeringskris och nyval.

Detta funkar fan inte. :-(

måndag, december 04, 2006

Lägg ner SVT. Allvarligt.

Läser i Expressen om SVT:s temakväll om Castro. Det är väl egentligen inte så mycket att orda om. Personalen på SVT är helt enkelt inte intresserade av att ge en rättvis och balanserad bild av verkligheten.

Man har en tydlig vänsteragenda och det är väl kanske på nåt sätt OK, om det inte hade varit för den obligatoriska tv-avgiften. Man visar att man inte tänker ändra sig eller anpassa sig. Det finns bara en sak att göra. Lägg ner skiten. Jag är ledsen, men så är det.

Och nu så här lite i efterhand, hade det verkligen varit så in i helvete dåligt att faktiskt ha med en enda Castrokritisk person i studiosamtalet? Det hade väl liksom bara skapat lite dynamik och spänning i programmet och det skulle kunnat ha hindrat den massiva storm som de nu drabbas av.

En diktator i vardande

Föga förvånande vann ju nu Hugo Chavez. Hans uttalanden bådar inte gott. Tydligen ser han de första åtta åren som en övergångsperiod och att man nu ska "fördjupa socialismen" i Venezuela.

Vågar man gissa att det där med val kanske anses förlegat och onödigt?

söndag, december 03, 2006

Goda grannar

Blev precis medveten om den fantastiska siten grannar.se! Här kan man annonsera om man erbjuder hjälp med, eller behöver hjälp med hemnära grejer, som t ex att byta däck, tvättning, barnpassning och en hel massa mer.

Underbart initiativ! Hoppas att det går jättebra för er som driver tjänsten. :-)

Makten över människors drömmar

Det där med spel är en lustig sak. Själv har jag spelat en hel del i mina dagar och till och med vunnit lite. För tio år sedan satte jag och en polare V75:an och kammade hem närmare 40 000:- skattefritt! Det var välkomna pengar i en väldigt spartansk period i mitt liv.

Folk spelar främst av en anledning. Man köper sig lite hopp om framtiden. Man köper liksom lite substans till sina drömmar. En bild av en metod att faktiskt förverkliga dem. Vissa talar mycket om spänning osv, men det är bara en effekt av att det hopp man köper liksom ökar i värde ända fram tills dess att man har rättat raden.

De flesta lever på marginalen. Man kanske har lite sparat, men det vågar man liksom inte röra i onödan, men spelvinsten är liksom pengar som man FÅR festa upp. Pengar man FÅR köpa något onödigt för. Och de allra flesta drömmer då och då om att få göra det.

Vi lever i ett samhälle där drömmen om att någon gång kunna köpa den där båten, sommarstugan eller vandra i bergen i Peru ett halvår, för de allra flesta inte har något att göra med att lyckas skapa värde själv, genom hårt och smart arbete. Nej, vi spelar på lotto istället. Och hoppas. Och drömmer lite.

Det är inget medvetet förtryck och finns ingen plan om hur folket ska passiviseras för att vara helt beroende av den Goda Rörelsens välvilja, men inte desto mindre blir just det effekten av hundra år med en politisk idé som hämtar sin kraft ur att det är synd om folk. Att människor faktiskt inte KAN klara sig själva. Att man bara ska göra som man blir tillsagd och helst inte tänka själv och att det då liksom kommer manna regnande från sveavägen, rosenbad och norra bantorget.

Hur sjukt är samhället när vuxna, starka friska människor inte tror att de kan överleva utan barnbidrag och bostadsbidrag och subventioner och marknadsbegränsningar för det ena och det andra?

Faktum är att vi människor är jäkligt bra på att anpassa oss och klara oss själva och vi lever i en tid där förutsättningarna borde bara bättre än någonsin. Men starka och fria individer är inte beroende av arbetarrörelsens välvilja och är sålunda heller inga trogna s-väljare.

Det finns mot bakgrund av det inga som helst incitament för arbetarrörelsen att sträva efter att skapa ett samhälle där människor har makt över sina liv och där man genom eget arbete kan skaffa sig en trygghet genom att spara ihop till en egengenererad buffert och kanske till och med en liten förmögenhet.

Ur rent valtaktiska skäl är det i alla lägen bättre (för nämnd politisk rörelse) att alla drömmar om rikedom kopplas till slump och spel (i statens monopol förstås) än till att se möjligheter till egen påverkan. (fan, vad deppig jag blev nu.. undra om man inte ska gå ut och köpa en trisslott?)

lördag, december 02, 2006

Aktuellt förvånar

Insprängd mitt i tv-festen till Fidel Castros ära, ligger ju aktuellts 21-sändning.

Förvånansvärt nog uppmärksammar man ikväll faktiskt förtrycket under Fidels polare Hugo Chavez i Venezuela. (ca 8 min in i programmet)

I morgon går man till val i Venzuela och Chavez kommer att vinna. Han kontrollerar media och försvårar för oppositionella. Risken är överhängande att han kommer att göra det ännu värre efter valet.

Nytt för i år är dock att oppositionen faktiskt lyckats skaka fram en värdig motståndare. Manuel Rosales verkar ha ett brett stöd bland Chavezkritiker och har av allt att döma en ganska bra politik att erbjuda. Men som sagt, han åker på rådäng.

Venezuelas folk har att se fram emot ytterligare 6 år av dålig, galen och aggressiv politik, som leder landet i total misär samma dag som oljepriserna vänder nedåt.

Det tysta landet

Ett av de bästa informationsprojekt jag har sett om kommunismen och dess blodiga historia hittar man på siten "Det Tysta Landet". (Kan nån vara snäll och skicka länken till Eva Hamilton?)

Det är ett imponerande arbete som har lagts ner på innehållet och det skadar ju inte heller att det är en jäkligt snygg webbplats.

Stort tack och reeeeespect till er på Föreningen för upplysning om kommunismen, som har gjort den.

fredag, december 01, 2006

Värdig vinnare

Svensk journalistik är överlag jävligt usel. Vi har tack vare presstödet en uppsjö med blaskor, men det är mest TT-notiser rakt av. Lite lokal sport och så brukar någon praktikant få göra nåt djuplodande reportage om en bortsprungen ko, eller nåt sånt.

Sen finns det undantag som lyfter hela skrået. Maciej Zaremba är ett sådant undantag. Idag får han Stora Journalistpriset som årets berättare. Välförtjänt på alla sätt! :-)