onsdag, maj 30, 2007

Naturvårdsverkets brutala misshandel av företagare

Då och då bubblar exempel upp på hur ingrodd socialismen är i vårt land. Det blir tydligt när det gäller synen på företag och företagare.

Naturvårdsverket, en genompolitiserad myndighet med en utpräglad och civilisationsfientlig vänsteragenda, kan utan vidare kräva in en massa uppgifter från småföretagare om de tycker att det verkar roligt. Läser i dagens DN att elektronikföretag riskerar böter för att de begått det tydligen svåra miljöbrottet att missa att lämna in statistikuppgifter för att någon exjobbare ska sitta och göra "spännande körningar".

Och om man som företagare missar det så riskerar man böter. Höga böter! I det fall som DN uppmärksammar rörde det sig om 120 000:-

Detta är alltså böter för att företagaren har missat att naturvårdsverket har kommit på ännu en nyckfull statistikuppgift som man anser sig ha rätt att kräva in. (Kanske för att man har fullt upp med annat viktigare som småföretagare, t ex dra in affärer och utveckla sitt företag så att Sverige kan överleva i framtiden.)

Vi behöver företagen. De är helt livsnödvändiga. Och i dagsläget finns det en hel myndighetsapparat som motarbetar dem efter bästa förmåga. Så kan det inte fortsätta.

Update: Vigg 62 omskriver det hela med sedvanlig fågelreferens.

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Johan,

Mycket bra skrivet. Tack så mycket!

Det känns nästan otäckt det som händer oss. Vad kan komma härnäst böter på 1 Miljon eller kanske 5 miljoner för något obetydligt misstag?

Jag efterlyser också en helhetsyn från smhällets sida. Vad vill man med denna typ av idioti? Trycka ner företagaren i fotknölarna och sänka moralen.

Man vill verkligen göra rätt för sig och vara med och skapa ett bra samhälle, men fortsätter det så här kan man ju undra vad meningen med att bedriva en seriös verksamet är?

Hoppas myndigheterna tar sitt förnuft till fånga, känner mig dock tveksam.

MVH

Patrik Viktorsson
VD
Vetek Weighing AB

9:02 em  
Anonymous Anonym said...

"Vi behöver företagen. De är helt livsnödvändiga" skriver Johan med emfas. Finns nog många som kan skriva under på det, men frågan är, behöver vi ALLA företag? behöver vi t ex dom 20 stora svenska industriföretag som under åren 2002-2006 fördubblat aktieutdelningen, men halverat sina investeringar? På vilket sätt "behöver" riket Sverige dom? Inse en gång för alla att en företagare är per automatik ingen Jesusfigur som skall rädda Sverige, oklart från vad, man är ute efter att tjäna så mycket pengar åt sig själv som möjligt, och det till absolut minsta möjliga insats. Bilden av den osjälviske, ärlige, hårt arbetande altruisten som dignande under skatter och avgifter sliter som en enarmad tapetserare för landets bästa är så genomfalsk så skitsmaken står stark i munnen när man läser sådant.

8:09 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Johan,

Du verkar inte vara insatt i hur det fungerar. Naturvårdsverket är budbäraren som, precis som alltid, får ta skiten. EU-kommissionen bestämmer vad som ska göras och Miljöbalken bestämmer hur det ska göras. Miljödepartementet bestämmer vem som ska göra det. Skärpning nu och läs på lite... PS. Det är inte gratis att skyffla ut en massa dynga i naturen...

9:14 em  
Anonymous Anonym said...

Man kan alltid visa sitt missnöje genom att flytta företagets huvudkontor utanför Sveriges gränser.

10:16 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Anonymous 9:14,

Det handlar inte om att skyffla ut dynga, det handlar om att föetagarna beläggs med orimliga krav på att jobba med godtyckligt påhittade uppgifter från myndigheter.

Anonymous 8:09,

Läs valfri post som handlar om varför företagare är livsnödvändiga. Det finns några stycken.

9:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home