måndag, augusti 20, 2007

Jonas Aghed och Juan Vega ska ha sparken!

Två skolbibliotekarier vägrar tydligen att ta in litteratur som informerar om kommunismens brott mot mänskligheten.

Kjell Albin Abrahamsson skriver om detta i en debattartikel i Expressen i vilken det står att läsa att de båda sanningsvittnena säger "...att en skrift om kommunismens brott 'kommer inte över det här bibliotekets tröskel'."

Vad de tycker privat är en sak. Alla får ha vilka åsikter de vill.

Men när de vill hindra ett skolbibliotek att ta in vetenskapligt korrekt information om totalitära ideologiers osvikliga förmåga att leda till massmord går de långt över gränsen.

Update: Den liberala misantropen skriver klokt och engagerat om detta.

Etiketter: ,

5 Comments:

Blogger Ol' Dirty $venne said...

Kunde inte instämma mer. "Tjänstefel" är inte på långa vägar tillräckligt starkt. Det är helt vansinnigt att människor efter alla kommunismens brott kan ha såna här åsikter. Det är därför det är desto viktigare för såna som dig och mig att sprida upplysning, inte sant?

8:32 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Jo, vi får väl liksom fortsätta att göra vad vi kan...

8:46 em  
Anonymous Anonym said...

Ditt nöt!!! Bäst att ta reda på fakta innan du skriver....SUCK!!!

12:01 em  
Anonymous Anonym said...

johan, pl&c: Det skulle vara roligt att läsa dina kommentarer om Åsa Linderborgs artikel om biblotekarierna. Vad säger du?

11:44 em  
Anonymous Anonym said...

Var själv en elev på brännkyrka gymnasium och kunde ganska snabbt märka vilken politisk hållning de båda biblotikarierna hade, numera sitter det även porträtt utav "män genom tiderna" i bibloteket med bland annat så klart Karl Marx... Skulle i min åsikt lika gärna kunna vara en bild på Friedrich Nietzsche i min åsikt...

3:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home