fredag, oktober 05, 2007

Ja! Höjda skatter och tvångsförflyttning av folk

Förutom att Nuder/Sahlins "budget" innehåller ett par lättspårade felaktigheter (se förra posten och Bloggen Bent), omfattar den också signifikanta inslag av det klassiska 70-talsgreppet att hålla på att bestämma över var folk ska bo och sånt. Det var väl lite så man förlorade valet -76?

(Minns ni den gamla sången från ett gammalt barnprogram? Den löd något i stil med följande: "En socialdemokrat får då inte vara lat, han måste flytta på alla stackars människor...")

Menmen... Socialdemokraternas alternativ är åtminstone seriöst, även om det är sämre än det rådande alternativet och om man bortser från att felaktigheter används i verklighetsbeskrivningen.

Annorlunda är det om man ser till deras tänkbara regeringspartners.

Vänsterpartiet har nämligen också presenterat en "budget". Marie Wickberg uttrycker det hela bäst: "en tjock lunta med en skön blandning av planekonomi och ren galenskap." STORA skattehöjningar att vänta och ett utplånande av det privata näringslivet som en "positiv" spin-off-effekt.

Bloggen Bent kommenterar även vänsterpartiets sköna "alternativa" tänkande när det gäller budgeten.

Har inte riktigt kollat in miljöpartiets budget, men får man gissa på finfina saker som typ avvecklad ränta och storsatsningar på el-allergi och lagskydd för fiskars rättigheter?

Etiketter: , ,