måndag, maj 19, 2008

Jo, det där med hat verkar ju som sagt praktiskt...

Knappt hinner bläcket torka, eller vad man nu säger när man skriver på datorn, innan hatet släpps fram igen och manifesteras i överlagda våldshandlingar.

Unga arga som hatar och använder hatet som bränsle till sina sjuka idéers fysiska förlängning. De eldar upp sig och målar upp en "fiende" som kan hatas. Några människor som man aldrig träffat, men ändå på något sätt anser bär skuld till sådant man tycker är dåligt.

Kanske de fått inspiration i någon gammal bok. Kanske de hittat på själva att dessa människor som ordnar en aktivitet på något sätt är ett hot mot den egna drömvärlden. Vet inte. Bryr mig inte.

Dessa jävla tomtar ska kanske inte ens föräras med begreppet "politiska" extremister. Det är fråga om vanlig jävla kriminalitet. Idioter som anser att de har rätt att använda våld mot sådant de inte gillar.

Hoppas verkligen att våldsverkarna grips och lagförs.

Det är också hög tid att diskutera strängare straff för våldsbrott.

...
Kanske berör detta särskilt, eftersom jag har anledning att vara på orten där misshandeln ägde rum emellanåt. Är ofta i Gästrikeskogarna på fritiden och har där en polare som inte längre är så mobil, men som älskar russinlimporna från Lundgrens Konditori i Österfärnebo.

Hemtjänsten handlar åt honom, men kan mest uppbringa skogaholmslimpor och sådant, så vi brukar ta en bilutflykt till kondiset och köpa limpor och passa på att få en fika.

(Som kuriosa kan man också nämna Lundgrens är belönade av Maud Olofsson som föredömmen när det gäller kvinnligt företagande. )