tisdag, juli 29, 2008

En tredjedel i halvåret ganska bra!

Oppositionen har tydligen svårt att släppa det här med jobben. Man förvånas ju verkligen över att de envisas med att spela det kortet.

För är det någonting som den här regeringen faktiskt har lyckats med så är det jobben!

Jag tror att alla känner någon som var arbetslös under socialdemokraternas märkliga arbetsmarknadspolitik, där kvaliteten mättes i antalet nöjda fackpampar och miljarder i AMS budget, men som sedan har fått jobb med regeringens politik med sänkta skatter för alla som jobbar och arbetsgivaravgifter för unga i kombination om sänkta ersättningar för att inte jobba.

Idag rapporterar Ekot om regeringens jobbgaranti för unga och har den lite märkliga vinkeln om att det BARA en en av tre av de unga som får jobb.

Det är ju en jävla massa mer än dem som fick jobb genom plusjobb, ams-åtgärder och allt vad det hette med den förra regeringen?

Jobbgarantin har funnits sedan december. Att inte ALLA ungdomar som socialdemokraternas jobbpolitik lyckades hålla utanför arbetsmarknaden redan är väl inte så konstigt. Men om en tredjedel av ungdomsarbetslösheten försvinner varje halvår, är saken snart biff!

Oppositionen försöker kleta en känsla av misslyckande på regeringen. Det är möjligen befogat inom vissa områden (jag kan t ex nämna ett), men att försöka göra det när det gäller jobbpolitiken är bara konstigt.

Inte ens "offret" för regeringens påstått odugliga jobbpolitik för unga i Ekots rapportering är ju särskilt kritisk, utan tycker i grunden att programmet är bra.

Märkligt också av ett nyhetsmedium som säger sig sträva efter neutral rapportering väljer en sådan ensidig vänstervinkel.

Etiketter: , , ,