tisdag, december 09, 2008

Oenig vänsterallians om arbetsrätten

LAS är djupt orättvis och skapar stora problem i form av trögrörlighet på arbetsmarknaden.

Lagen borde avskaffas helt och hållet, men de regler som gäller nu - att kunna undanta två från turordningsreglerna - är ändå en stor förbättring för de småföretag som annars skulle drabbas orimligt hårt.

Någonstans har Miljöpartiet en sund ådra när det kommer till småföretagandet och man verkar förstå och ha respekt för att människor kan vara olika. Någon kan faktiskt vara bättre på sitt jobb än någon annan. Man kan också vara mer lämpad för ett jobb än kollegan av en rad olika skäl.

Men detta är ett rött skynke för Vänsterpartiet (och många socialdemokrater).

Man undrar ju hur arbetsrätten kommer att utvecklas om vänsterpartierna skulle bilda regering? Kanske någon motsvarande lag stiftas om vem som får anställas?

Frågan är faktiskt också om inte jobben borde fördelas ännu mer rättvist?

För att göra det extra rättvist borde ju folks utbildningsval då också styras centralt.

En central utbildnings- och arbetarkommitté skulle kunna välja ut lämpliga yrken och därmed karriärer till medborgarna redan i skolåldern, så de slipper valtvånget om allmän eller särskild matte, gymnasium och högre utbildning.

Kommunismen är ju lite lustig på så vis. Man undrar ju lite om inte några av de kloka miljöpartisterna börjar fundera nu över vad de givit sig in på...

Etiketter: , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

ja det är ju märkligt. Det finns ju faktiskt många vettiga miljöpartister, de lär ju knappast hurra över samarbete med kommunistiska totalitarister

5:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vad går ni på? Ser kommunister överallt! Finns väl inte en kommunist i sverige!

10:26 fm  

Skicka en kommentar

<< Home