tisdag, maj 12, 2009

Lagen om hinder för folk att få arbeta

Via Fredrick Federley hittar jag en fantastisk artikel av Aftonbladets Lena Mellin i vilken hon tar bladet från munnen när det gäller Lagen om anställningsskydds roll i att hålla unga utanför arbetsmarknaden.

Hur många unga (och invandrares) liv ska hinna förstöras innan laskramarna ska FATTA!!??

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Fisan said...

Du har helt rätt, enligt min erfarenhet så består en väldigt stor del av arbetskraften på företag av gamla slöfockar, som inte är intresserade av förändring, som jobbar emot unga nytänkande förmågor och som p.g.a. detta blir inkompetenta. Men som man, p.g.a. LAS inte kan bli av med. Många företag vill anställa unga människor för att de har insett att det är det enda sättet att förnya sitt företag. I stället blir de stillastående i en tid då förnyelse har blivit ett krav och inte bara en naturlig utvecking.

Men jag tror dessutom att det finns många ungdomar som inte överväger alla möjligheter till jobb det finns. Som inte förstår hur ett år bakom en disk på en bensinmack kan bidra till deras erfarenhet, erfarenhet som drömjobbet kanske kräver.

Jag tror att alla friska människor är kapabla att skaffa sig ett jobb, förusatt att de är beredda på att göra vad som helst…och ungdomar (även de högutbildade) kan må väldigt bra av att prova på mycket annat än just det de har inriktat sig på. På lågavlönade jobb hör man väldigt sällan folk skrika om LAS-listor till höger och vänster.Men det är svårare att få jobb i dagens läge…det är bara inte så omöjligt som det ofta framställs =)

3:13 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hallå Fisan. Tack för kommentaren.

Helt klart är att LAS för med sig en mängd negativa konsekvenser och det är osäkert om det finns några positiva. Ens för dem som lagen är till för att skydda...

2:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home