lördag, februari 27, 2010

Peter Eriksson ger hopp om framtidens energi

I ekots lördsagsintervju pressas idag Peter Eriksson och det är med stor glädje man kan konstatera att vi antagligen kommit lite närmare en långsiktigt hållbar, storskalig och CO2-neutral energikälla.

Den takt med vilken kappan vänds trotsar vad man hittills trott vara fysikens lagar. Problemet för andra människor är att den semirigida ryggraden liksom sätter gränserna för hur snabbt en kappa kan vändas, men nu sätter Peter Eriksson en helt ny standard.

Hushållsnära tjänster: Vi är för! Vi är emot. Vi är för, fast emot. Vi är emot, fast vi kan tänka oss att ha det kvar ett litet tag. Fast vi ÄR emot. Vissa tycker att det där är bra. Allt som Maud Olofsson gör är dåligt. (När vi säger samma sak är det ju naturligtvis bra...)

Datalagringsdirektivet: Vi är emot. Fast vi är ändå lite för. För att vi i grund och botten är emot. Fast för. Men starkt kritiska. Eftersom Thomas Bodström anslutit sig till vår reservation och är därmed stark kritisk precis som vi (han ska förresten ändå försvinna - åka till USA)."

Spyker/SAAB: Antonov kan vara bra, men de pengar han har kan vara dåliga.

Vattenfall: Kolen och gasen ska vara kvar. Fast den ska inte vara det. Men vi kan inte välja ut delar som ska avvecklas. Fast det ska vi göra så småningom.

Nu bör Ångströmlaboratoriet i Uppsala skyndsammast påbörja ett projekt som ger svar på hur man på effektivast möjliga sätt kan omvandla denna enorma källa till rörelseenergi till elektricitet till våra industrier och hushåll.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Ola Berg said...

Med tanke på all den varmluft som kommer ur den mannens mun, så skulle jag inte kalla det för koldioxidneutralt.

1:39 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Hmmm... du har rätt. Han får nog beläggas med digra punktskatter på allt utom gräsbete.

2:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home