onsdag, mars 03, 2010

S-toppar förstår finessen med husavdrag

Man kan ju undra lite hur Socialdemokrater som Ylva Johansson, Leif Pagrotsky och Bo Krogvig resonerar när de pläderar mot avdraget för hushållsnära tjänster, samtidigt som de fullt ut verkar förstå att det är ganska bra. (Får man anta, eftersom att de faktiskt använder det.)

Vi har sinnessjukt höga skatter på arbete i vårt land. Därför blir det nästan omöjligt för privatpersoner att anlita folk för tjänster till sådant man inte hinner, inte kan eller vill göra själv.

Den långsiktiga planen måste naturligtvis vara att kraftigt minska skatten på arbete, men det låter sig inte göras i en handvändning. Tills dess är åtgärder som t ex Centerpartiets föreslagna och införda RUT-avdrag nödvändigt. Dels för att nya och nödvändiga tjänstejobb ska kunna växa till och dels för att människor ska få tid över till sådant man vill prioritera.

Det är faktiskt något förvånansvärt att vänsterpartierna hamnar i en nejposition när det gäller de populära husavdragen. Det verkar som att Vänsterpartiet och Lars Ohly förhandlar allra bäst när den rödgröna politiken ska fastställas.

Detta är också potentiellt allvarligt för Socialdemokraterna, som redan går ganska risigt i Stockholm.

---Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Jonas said...

Väl RUTet!

2:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home