onsdag, september 01, 2010

Nej, det är inte medias fel att (S) kraschar

Ja, Socialdemokraterna gör det ju inte lätt för sig i alla fall... Valmanifestet som lanserades med dunder och brak saknar väsentliga delar om hur vi ska få fart på företagandet och därmed jobben.

Det är till och med så att det viktiga arbetet med att minska regelkrånglet - så att resurser kan lösgöras i företagen till att fokusera på affärerna - motarbetas aktivt i det rödgröna manifestet.

Elisabeth Thand Ringqvist lackar ur och förklarar hur det hänger ihop med "jämställdhetsplanerna" i småföretag på Newsmill.

Det visar sig idag också att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiets samlade intelligentia räknat fel på fyra miljarder!

Inte nog med att dessa människor vill ha mer pengar av dig, de visar också med all önskvärd tydlighet att de tänker slarva med dem...

---

Det kan inte vara roligt att vara Socialdemokratisk valarbetare nu och jag känner uppriktig sympati med många av dem som kämpar på och kampanjar för något de i grunden tror på, men låt mig i all vänlighet ge ett litet tips: det funkar inte att skylla på media.

SVT Aktuellt beskylls för att vara "Berlusconi-TV".

Kulturbloggen konstaterar att SVT (och DN) är "högermedia" och dömer på samma gång ut de där verksamma journalisternas förmåga att rapportera värderingsneutralt.

En annan skön socialdemokrat konstaterar att det är opinionsundersökningarna det är fel på. Inte nödvändigtvis att de visar fel, men att de inför ett val inte borde få redovisa att Socialdemokraterna saknar stöd från väljarna, eftersom väljarna då (tydligen) kan missledas att tro att Socialdemokraterna inte är "den vinnande hästen" som man bör satsa på. (Eh... ja, ni förstår...)

Det är säkert svårt att ta till sig för många inbitna arbetarrörelsevänner, men det är faktiskt självaste socialdemokratin som har fuckat upp, vilket man nu verkar få betala priset för i opinionen.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Och om man inte skyller på media, så kan man ju alltid skylla på varandra, som Jytte Guteland gjorde i morse:

Ilsken Jytte Guteland skäller ut partivän - och annan smutskastning

Det känns inte som att man ska satsa pengar på den hästen...

2:13 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Otroligt!
Är det där sossarnas framtid kan man lugnt konstatera att den blir ganska kort...

2:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home