fredag, oktober 22, 2010

Hans Tilly vill skriva lagarna OCH vara ordningsmakt, domstol och bödel.

Hans Tilly tar ofta till orda, idag på SvD Brännpunkt, och kritiserar möjligheterna till gästarbete i Europa. Han har vid flera tillfällen tidigare antytt att han och fackföreningsrörelsen står över lagen. De ägnar sig åt rättsvidriga blockader, som de också stämts för. Nu verkar Hans Tilly, att döma av argumentationen i artikeln, också göra anspråk på ordningsmakten.

De brott som begås då folk utsätts för bedrägerier, som t ex att utlovad ersättning inte utbetalas, är mycket allvarliga och ska beivras å det bestämdaste. Av polis och åklagare. För att så ska kunna ske är en förutsättning att det faktiskt är tillåtet att vistas, jobba och konkurrera i ett land. Annars kan folk inte gå till polisen med mindre än att själv minst riskera att bli utkörda.

Byggnadsarbetareförbundet representerar i debatten ofta det jag tycker allra minst om med vad facket har blivit: en maktinstitution utan markkontakt, oproportionerligt gynnade i lagstiftningen och (delvis därför) enormt resursstarka.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Jaha! var är argumenten mot innehållet i Tillys replik?

Byggnads gör inte anspråk på att vara ordningsmakt. Givetvis är det Polisen och andra myndigheter som ska beivra brott som begås, så även hot mot arbetare. Det görs också idag. Arbetsdomstolen behandlar "dagligen" sådana ärenden.

Det är glädjande att även Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström också numer tycker som Byggnads att jobbtrafficking är ett problem som ska bekämpas.

Mvh

Dan Lundqvist Dahlin
Pressekreterare
Byggnads

3:38 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Det är antagligen precis detta som är orsaken till att "arbetarrörelsen" har problem: Ni är så maktfullkomliga att ni inte ser hur genomskinlig er påstådda omsorg är.

Förlåt mig, men jag (och antagligen många många andra) förstår att det mesta av Byggnadsarbetareförbundets aktiviteter handlar om att stänga ute konkurrens.

Det där kan ni ju hålla på med om ni tycker att det verkar fruktbart, men för att ni överhuvudtaget ska ha något existensberättigande i framtiden krävs ett omfattande omtag och en grundläggande förnyelse i hela tankesättet (inklusive det politiska samarbetet med S).

Till sådana tankar verkar ni oförmögna.

Puss och kram
/Johan

10:26 fm  

Skicka en kommentar

<< Home