fredag, januari 07, 2011

Centerliberalerna är en intressant diskussion

Det här med sammanslagningsdiskussionen är ganska intressant. Inte så mycket för att jag tror att någon sammanslagning kommer att äga rum, men för att det verkar öppnas många samtal kring det liberala innehållet i Folkpartiet och Centerpartiet. Något som antagligen gynnar den svenska liberalismen oavsett diskussionernas utfall.

En fråga där Centern och FP står på olika sidor i Stockholm är stadsbyggnadspolitiken. Medan Folkpartiet faktiskt gick till val på att förbjuda höga hus, har Centerpartiet på senare år med viss emfas drivit på för utveckling av staden för att kunna välkomna folk och företag. Nu senast av distriktsordföranden, tillika stadsmiljöborgarrådet, Per Ankersjö.

En annan god Centervän är Anders W Jonsson som berör det hela på sin blogg och hänvisar till Nils G Åslings intressanta Newsmillartikel som bland annat tar upp ett par tillfällen i den svenska politiska historien där center- och folkpartister hamnat på olika sidor i liberala strider.

Hursomhelst är detta intressanta diskussioner och de båda ungdomsförbundsledarna ska ha heder för att ha öppnat debatten!

---

Läs även Karl Malmqvist, Johan Pettersson, Annie Johansson och Emil Källström.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger sven said...

Den stora orsaken till att centerpartiet har gått tillbaka i hela Sverige utom i Stockholm är att centerpartiet har försökt att bli ett hippt Stockholmsparti.
Alla andra partierna fjäskar ju för Stockholms medelklass då behöver ju inte centerpartiet göra det också!
Centerpartiet måste sluta att skämmas för Sverige utanför storstäderna.Även om Sverige utanför storstäderna är gles så är den stor och många bäckar små blir en stor befolkning.
Den svenska politiken handlar ju i stor utsträckning om att fördela statens kaka och centerpartiets
uppgift borde vara att en större del av kakan går till glesbygden i stället för Stockholms medelklass
Centerpartiet måste prata om andra saker än småföretagssamhet och prata om den offentliga verksamheten som vård och skola och vägar och andra liknande saker
utanför storstäderna.
Stureplanscentern GO TO HELL!!!

5:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home