onsdag, mars 02, 2011

Gaddaffi gör mig till bombliberal

Vänstereliten brukar vråla "bombliberal" efter folk som tycker att det kan vara på sin plats att hindra storskaligt mördande med hjälp av en och annan välplacerad smällkaramell västerifrån.

Principiellt är jag skeptisk till militära interventioner. De har en tendens att skapa lika många problem som de löser. Men det finns undantag...

För det första ska man inte underskatta amerikanernas närvaro i Irak som en bidragande faktor till de frihetstörstande nordafrikanernas nyfunna självförtroende.

För det andra kan man ju inte bara se på när en galning försöker mörda "sitt" folk?
---
Läs även Johannes Forssberg som för dagen är osedvanligt läsvärd i Expressen om hur vänstern hatar USA mer än de tycker om människor.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tja, att använda ordet "smällkaramell" i sammanhanget känns i alla fall för mig lite väl bombliberalt. Sen undrar man ju om det verkligen inte säger ett endaste dugg om hur du ser på världen att du använder stor bokstav för Amerikanerna och liten för nordafrikanerna. I all välmening./Erik

7:17 em  
Anonymous Igelkott said...

1898 gick USA in och tog över den kubanska revolution som pågick mot Spanien. Det ledde först till USA-styrd diktatur och sen till att man fick Castro på halsen. Inte ett lyckat resultat.

Nu har Libyerna själva sagt att de inte vill ha utländsk intervention. De litar helt enkelt inte på, med all rätt, bombhögern. Det är ju ändå den av bombhögern tillsatta regeringen i Irak som just nu skjuter skarpt på demonstranter.

Så bombhögern i Sverige borde ta och tagga ner lite. Allt blir inte bättre för att man får vara med och döda.

1:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Home