tisdag, april 19, 2011

Jag älskar CUF!

Det finns inget annat politiskt ungdomsförbund som är lika bra som CUF. De människor, den intellektuella nivån, de kommunikativa förmågor, och kanske framförallt, den integritet och principfasthet de uppvisar saknar motstycke.

Det började med Fredrick Federley som tog förbundet från att vara något av en innebandyförening till en intressant politisk kraft som väckte intresse ända in i opinionsbildningens finrum.

Magnus Andersson lyckades inte bara fylla Fredricks skor, utan också växla upp tempot i dem. Få politiker imponerar på mig som Magnus Andersson och jag är fortfarande förbannad på Centerpartiet i Stockholms län som inte satte Magnus högre på riksdagslistan. Såhär med facit i hand är det ju kanske på sätt och vis tur att det inte blev så, eftersom Magnus verkar göra ett strålande jobb som kommunalråd i Solna och som invald i kommunala sektionen, med allt vad det innebär för den interna opinionsbildningen i Centerpartiet.

Nu är det dags för Magnus att lämna över och valberedningens förslag är ingen mindre än Hanna Wagenius. Politiskt/filosofiskt är det inte många som slår Hanna på fingrarna. De klassiskt liberala principerna ligger bergfast, slagna som räls av Reardenmetall, på syllar från Härjedalskt kärnvirke.

Hanna har gjort sig känd långt utanför det politiska föreningslivets kretsar med sitt starka engagemang för viktiga frihetsfrågor.

Som om inte detta vore nog har Ingrid Lundqvist bestämt sig för att utmana Hanna. Även hon en stabil liberal, vilket bådar för en idédriven debatt där liberala värden blir den måttstock mot vilka de båda kandidaterna sträcks.

Grattis CUF som säkrar en intressant fortsättning på äventyret och grattis Centerpartiet som har världens bästa ungdomsförbund!

---
Läs även ÖP, LT och DN.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Blogger Björn said...

CUF är fantastiska och Wagenius kommer att fortsätta att hålla förbundet på en bra nivå, jag håller tummarna för henne!
Även Centerstudenter börjar kännas som en politisk kraft att räkna med, så jag är övertygad om att vi snart få se en generationsväxling i moderpartiet som kommer ge ett mer liberalt parti som slår vakt om individens frihet och samtidigt betonar vikten av ett grundläggande skyddnät.

9:33 fm  

Skicka en kommentar

<< Home