torsdag, april 07, 2011

Öppenhet är tillämpad liberalism

För liberalismen är det ju så att det är lätt att vara för frihet för människor när de använder sin frihet till att göra sådant vi gillar, men principen gäller ju faktiskt även när friheten används till annat.

Det är på samma sätt lätt att vara för öppenhet när den används till sådant som gynnar våra egna agendor, men ska vi vara ett öppet parti måste ALL öppenhet välkomnas.

Anna-Karins DN Debattartikel var ett uttryck för stor öppenhet och den öppenheten berömdes också av alla oss som hade synpunkter på innehållet.

Abir Al-Sahlanis uttalande i går var också ett uttryck för öppenhet. En öppenhet som är viktig, för att den söker diskutera oerhört angelägna saker för Centerpartiets framtid.

Detta kan man gilla eller inte gilla, men ska vi vara ett öppet parti finns inget utrymme för hemliga planer, konspirationer och paranoia.

---

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Hannes said...

Öppenhet i all ära, men då handlar det också om att vi vågar säga det som ska sägas, att inte backa i politisk förändring bara för att det kanske sker en personförändring.

Jag går igenom min syn på det hela genom att göra om Centerpartiet till en krog.
http://hanneshervieu.se/dj-maud/

12:52 fm  

Skicka en kommentar

<< Home