torsdag, juli 14, 2011

Sjöfyllerilagen sågas av professor i sjörätt

"Petigt, futtigt, ynkligt och dumt så det trotsar all beskrivning. Lagändringen speglar politikers klåfingrighet på ett område de inte har någon kunskap om."

Så beskriver Hugo Tiberg, professor emeritus i sjörätt, den så kallade sjöfyllerilagen.

Nu väntar vi med spänning på den naturliga förlängningen av det tilltagande förmynderiet: promillegräns för vistelse på brygga och i sjönära stuga.

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous arthur said...

Promillegräns för vistelse i plenissalen?

1:16 em  
Anonymous Ola Ljungberg said...

KBV/POLIS har nu en kampanj för att visa sina muskler genom att haffa exempelvis en segelbåt där föraren har förarbevis och flytväst på, kryssande ute på fjärden med 2 glas vin innanför västen.
Vi på www.alltom02promillepasjon.se gör allt vi kan mot denna vansinnes-lag.

2:50 em  
Anonymous Anonym said...

Den nya sjöfyllerilagen gäller alla ombord och hela tiden, inte endast när båten är på väg. Kust bevakningen måste nu stoppa ALL vindrickning i gäst och natur hamnar.

10:23 fm  
Anonymous Anonym said...

Enl vad som skrivs i DN ser polis och kustbevakning genom fingrarna och låter sjöfylleristerna komma undan, man ingriper INTE mot berusad som befinner sig i förtöjda båtar trots att sjöfyllerilagen är helt klar på denna punkt, det är förbjudet att vara ombord i en fritidsbåt och ha över 0,2 oberoende om den ligger vid bryggan eller är på väg. Gäller alla ombord.

7:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home