tisdag, juni 29, 2010

Bloggtopplistan enligt P, L & C

Kent Persson uppmanar till bloggtopplistning! Ett kul initiativ tycker jag, och svarar här:

10. Annie Johansson är en superpolitiker. Hon gör allting rätt och syns och hörs i relevanta media med goda analyser på en hög nivå och har för vana att spegla allt på sin därför intressanta blogg.

9. Svensson är en vänsterblogg, vars ideologiska innehåll mestadels är ganska svårtsmält för en klassiskt liberal typ som jag själv. Det är dock i princip alltid mycket goda analyser bakom inläggen och argumentationen är hederlig. En bra och läsvärd blogg, helt enkelt, även om man inte delar slutsatserna.

8. Karl Malmqvist brukar jag kalla CUF's chefsekonom. Alltid väl underbyggt, ofta mustigt och stundtals MYCKET underhållande.

7. Merit Wager har ett enormt engagemang i många saker. Inte minst mikroföretagarnas villkor. Med mångårig erfarenhet av aktivt arbete som Medborgarnas Flyktingombudsman kan hon asylprocessen bättre än de allra flesta och påpekar ofta på sin blogg de mycket allvarliga bristerna i rättsäkerheten förknippade med den.

6. När Magnus Andersson efterträdde superstjärnan Fredrick Federley var det väl ingen som räknade med att han så snabbt skulle fylla ut Fredricks väl indansade skor. Men redan några timmar efter tillträdandet stod Magnus i Aktuellt och försvarade friheten tappert och har fortsatt på det temat med finess och ackuratess!

5. Tokmoderaten Fredrik Antonsson måste nämnas i sammanhanget. Den kanske allra viktigaste elektroniska moderata valarbetaren med många läsare och hög fart på bloggen.

4. Per Ankersjö är vår distriktsordförande i Stockholmscentern. En ledargestalt utöver det vanliga och ett föredöme såväl genom sitt bloggande som på andra sätt.

3. Dick Erixon. Tja, vad säger man? En bloggandets bulldog. Smart, slagkraftig och i högsta grad en viktig opinionsbildare.

2. Johan Ingerö skriver nu på många fler ställen än på sin blogg, varför takten är något lägre än vad som vi under en period var bortskämda med. Icke desto mindre är det som skrivs alltid briljant! Mycket hjärta och hjärna och med en stilistisk förmåga som överträffar det mesta.

1. HAX är bloggkungen. En oehört viktig kraft för friheten som på senare tid har riktat in sig på ett något snävare fokus än vad jag skulle önska, men det är fortfarande magnifikt.

---

Det finns oerhört viktiga debattörer som visserligen bloggar, men som kommer ut mer i andra sammanhang. Johan Norberg, Fredrick Federley och Andreas Bergh bör nämnas.

Det finns också "bloggar" som inte är lika mycket bloggar som mer allmänredaktionella enheter. Sådana är t ex Politikerbloggen, Alliansfritt Sverige och Svenskans ledarblogg.

Jag vill också nämna några bubblare som mycket väl kan få plats på nästa lista: ETR, Elkers, Anders Edwardsson, Hanna Wagenius, Anders W Jonsson, Sofia Arkelsten, Apelsineld, Albin Broman och Gustav Andersson.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Fia said...

Blubb, blubb och tack. :)

12:43 em  
Anonymous 1 said...

Jag saknar mig själv. :(

3:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home