onsdag, juni 16, 2010

Företagandet viktigt för jobben - Centerpartiet viktigt för företagandet

Igår skrev jag om seminarietFORES, där två välrenommerade forskare berättade om några tillkortakommanden med vänsterpartiernas gemensamma budget.

Tidigare har även alliansregeringens budget granskats på samma sätt.

Just nu pågår partiledardebatt i riksdagen och alternativen är kanske mer tydliga än någonsin. Både vad beträffar politikens innehåll (en tydlig vänstervridning av oppositionen) och när det gäller trovärdigheten som regeringsalternativ (vikande intern entusiasm för det rödgröna samarbetet och det katastrofalt låga förtroende som ledande S-företrädare åtnjuter).

Maud blir i debatten, som vanligt, hårt ansatt med grundlösa anklagelser och fjantig härskarteknik, men ställer sig över det och levererar smash på smash!

Idag var hon fullkomligt lysande och visar valformen... :-)

Skattehöjningarna bör kanske inte kallas chockartade eftersom de rödgröna tydligen ändå accepterar alla stegen i jobbskatteavdraget, utom det som för ögonblicket är infört sist. Icke desto mindre skär skattehöjningarna fula snitt precis där det är som värst - den unga generationens chanser på arbetsmarknaden. De vill - oklart varför - HÖJA KOSTNADERNA FÖR ATT UNGA ANSTÄLLDA!!!

Detta är utomordentligt allvarligt och svårt för dem att svara på. Min gissning är att de måste backa på den punkten och ställa sig bakom regeringens politik på området.

Mitt Centerparti har inte lyft i opinionen och det har säkert många orsaker. Vi har konsekvent drivit på för en mycket viktig del av politiken: politiken för företagande! Företagarnas organisationer har riktat en hel del (ofta berättigad) kritik mot regeringen för uteblivna viktiga reformer (t ex en bättre arbetsrätt).

Det är dags för samma organisationer att i samma grad visa stöd för det parti som faktiskt VILL genomföra dessa reformer.

I senaste numret av tidningen Entreprenör tar Svenskt Näringslivs VD, Urban Bäckström, bladet från munnen och berömmer Centerpartiet för vår insikt i företagandets del i välståndsutvecklingen.

Företagarna och Företagarförbundet har i olika omgångar berömt vår politik och vi behöver ännu mer draghjälp för att göra ett bra val.

Centerpartiet är partiet för alla som anser att företagandet är viktigt för vårt land!

---

Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare ger också Centerpartiet rätt och meddelar idag via SvD Brännpunkt att sänkt moms för restauranger skulle skapa 15000 jobb.

Etiketter: ,