onsdag, september 01, 2010

Fansen förtjänar bättre!

Kära gamla Hammarby har fortsatta organisationsproblem och idag rapporteras det om att ordförande Henrik Wesslén har avsatts.

Sedan länge är jag fullkomligt utledd på att läsa om allt trassel. Hur länge ska dessa scharlataner få hålla på? Hur långt ska det få gå? När är skadorna irreparabla?

På papperet borde ju Anschultz vara en tillgång för bajen, men så har inte varit fallet och frågan är vad det beror på... Om man ikläder sig investment bankerglasögonen är väl Hammarby en jäkligt udda fågel i AEG's portfölj? Det finns inga övermåttan stora synnergier mellan andra fotbollsinnehav (Los Angeles Galaxy och Houston Dynamo). Har ingen aning om hur de tänkte, men något säger mig att dd:n var undermålig.

Det finns inga quick fix för den situation klubben befinner sig i. Hammarby måste rekonstrueras från början med en bra och långsiktig ägare (varför inte fansen som ju ändå förväntas pumpa in pengar varje gång det behövs), en kompetent styrelse ledd av personer med den tydligen udda kombinationen gedigen kompetens och en äkta kärlek till Hammarby, som bygger en organisatoriskt, ekonomiskt och sportsligt stabil klubb.

Det borde väl inte vara en ouppnåelig dröm?

---

Update: Nu avgår VD Åsa Sånemyr i protest och säger att Hammarby Fotboll var två veckor från konkurs om man inte Linus Hallenius sålts till Genua.

Även i SvD.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Apropå fotboll. Hur ställer du dig till Djurgårdens arenaplaner vid östermalms IP?

12:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home