tisdag, oktober 09, 2007

Regeringsfrågan vänsterns största hinder

Men jösses... Vilka käftsmällar vänsterpartiet åker på. Tomtarnas konung går till frontalangrepp, förtroendet för partiledaren är i botten och vänsterpartisterna kan inte låta bli att gå i försvar och på så vis förstärka eländet.

Sjölander har naturligtvis rätt i att det är bra att detta kommer nu och inte närmare valet, men som vänsterpartisterna reagerar riskerar konflikten att eskalera och kanske inte alls vara löst i god tid inför nästa val.

Jag tror att regeringsfrågan var oerhört viktig i förra valet. Det som alltid varit de borgerliga partiernas stora nackdel vändes till en fördel i och med att alliansen bildades och folk kunde föreställa sig hur en regering skulle kunna se ut om alliansen vann.

Miljöpartiet klargjorde att man inte tänkte stödja en regering som man inte satt med i. De satte hela sin trovärdighet i pant på det, dessutom. Göran Persson hade dock inga planer på att släppa in andra partier i regeringen, utan sökte ett liknande mandat man haft förut.

Regeringsfrågan kommer att vara superviktigt även nästa gång och om inga världskrig bryter ut mellan allianspartierna kommer det borgerliga regeringsalternativet vara ÄNNU mer trovärdigt med fyra år i ryggen.

Det ställer höga krav på en splittrad vänster. Kanske för höga krav.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det bästa Herr Ohly kan göra för Sverige är att ta sitt parti ytterligare långt ut på vänsterkanten, och kräva revolution, kommunism till Sverige.

Då får han EN röst (sin egen) och då kan demokrati och annat trevligt flöda i överflöd i vårt land.

www.starter.se/politik

4:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home