tisdag, oktober 23, 2007

Religiösa extremister till attack mot kärleken

Några homofobiska tomtar vänder sig till det gammaltestamentliga smörgåsbordet och mumsar i sig av de stycken som rekommenderar stenkastning mot och/eller uppeldning av människor som älskar varandra och är av samma kön.

Charmtrollet Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, jämställer samkönade äktenskap med incest och polygami i ett försvar för den uppmärksammade annonskampanjen som utan tvivel lanseras för att försöka hindra moderaterna att fatta beslut om detta på den kommande stämman.

Visst ska man visa tolerans mot människor även om de har märkliga och osmakliga åsikter, men måttet är rågat nu. Dessa självförhärligande och skenheliga svinpälsar måste släpas fram i ljuset och få sina "argument" prövade.

Dags att ta debatten.

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Debatt har väl pågått hela tiden? Varför ska inte de som tycker som Stefan Gustavsson kunna få värva symptasörer precis som gay-rörelsen gör och får göra? De två grupperna behöver inte vara sams, men de kan väl få fredligt visa vad de står för utan att behöva bli klandrat för det? Om du i det här fallet står för gay-rörelsens tankar men tydligen också för råhet i debatten då föredrar jag faktiskt Stefans mycket mer fredliga och demokratiska sätt att stå för hans åsikter!

Visa lite respekt för andras tankar du också!

En moderat som inte bestämt sig än när det gäller stämman.

9:52 fm  
Anonymous Anonym said...

Vill bara i all enkelhet påminna att när debatten om partnerlagstiftningen fördes 1995 var RFSL:s officiella linje att partnerlagstiftningen skulle vara steget. Man avisade alla som sa att det skulle leda till könsneutral äktenskapslagstiftning. Med andra ord allt det du säger om Stefan Gustavsson och SEA idag gäller också mot de som styrde RFSL 1995. Om du på allvar menar att RFSL 1995 var religösa extremister som ville stena homosexuella så är ditt resonemang fullt förståligt. I annat fall måste du nog tänka en gång till vilka stämplar du trycker i pannan på folk och av vilka anledningar.

Kärlek och respekt!

10:05 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Jag står inte för vare sig "gay-rörelsen" (om det nu finns någon sådan) eller någon annan politisk eller religiös rörelse.

Jag står för enskilda individers rätt att leva och älska på samma sätt som alla andra.

12:16 em  
Blogger blq said...

Jag är heller ingen anhängare av evangelister odyl. Men, jag blir bara såå trött på alla dessa "nu blev jag kränkt "-tomtar som verkar anse att det är en mänsklig rättighet att aldrig känna sig kränkt. Jag vågar t.om gå så lång som att påstå att det fenomenet är farligare för samhällsklimatet (yttrandefriheten..) än några "homofobiska tomtar".

11:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home