söndag, juni 22, 2008

Bättre debatt, centerbryderier och ett nytt hopp

Efterdebatten börjar bli någorlunda sansad. Det är fler som reagerar på den enögda förföljelsen av två av de ledamöter som ju faktiskt gick längre än de allra flesta i sitt motstånd mot lagen.

Mattias $vensson är alltjämt besviken, men tonar delvis ner kritiken mot just Annie och Fredrick och påminner om att det finns fler och värre skurkar i detta.

Sanna Rayman (gammelmedias kanske mest idoga motståndare mot FRA-lagen redan tidigt) skriver långt och bra om saken på sin blogg.

Centerpartiet har med detta av förklarliga skäl hamnat i skottgluggen och det knotas en hel del bland medlemmarna. Inte minst i min avdelning, men jag har även hört det från andra. Bloggen Bent och Lazslo Varga uttrycker en del av det på sina bloggar. Under helgen har telefonen gått varm med samtal som i huvudsak kretsar kring temat "hur fan gör vi nu?".

Väldigt intressant är också att superhjältarna på Centrum för Rättvisa tänker dra regeringen inför domstol och på så vis få lagen prövad mot Europakonventionens skydd för den personliga integriteten.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Ola Berg said...

Att centern blivit hårdast åtgången är faktiskt ett gott betyg. Det betyder nämligen att folk FÖRVÄNTADE sig mest av centern!

Det är en karamell att suga på. Nu får ni (vi?) se till att vända det här. Centerupproret var väldigt bra.

1:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Home