torsdag, juni 19, 2008

Kritiken saknar helt proportioner

Fredrick Federley är utsatt för en veritabel hatkampanj och det är varken rimligt eller rättvist!

Så här kommenterar jag på hans blogg:

"Nån jävla måtta får det väl ändå för i helvete vara!!!

Jag är också besviken, men F och A gjorde fan vad dom kunde.

Det finns en politisk verklighet som vi kanske inte gillar, men som man måste förhålla sig till.

Att ställa sig vid sidan av den kanske stävjar stormen från dramadrottningar i kommentarsfälten, men det löser inte några problem.

Sedan tror jag i o f s att de flesta av alla hatattacker kommer från personer som inte gillade F innan, men som tar detta som ett skönt tillfälle att ösa lite skit över en politisk motståndare.

Det visar att man egentligen inte bryr sig så mycket om FRA-lagen, lika mycket som man gillar att hata.

FRA-lagen är skit och den ska avskaffas så snart det är möjligt, men så länge s+m har majoritet i riksdagen lär den finnas.

Vad F och A gjorde var att de så långt det var möjligt förse den förvisso vedervärdiga verksamheten med sådana kontrollsystem som kan ha kraft och kompetens att blottlägga systemets vedervärdighet inför utvärderingen 2011.

Någon som antagligen inte hänt om vi lyckats stoppa förslaget nu och att därmed m tvingas göra upp med s.

De kanske gjorde fel. Det kanske inte funkar. Men från mitt perspektiv är det SOLKLART att de försökte göra det bästa av en fruktansvärt svår situation.

Det är så jävla lätt att sitta hemma framför datorn och veta bäst. Jag känner inget annat än förakt mot alla dessa okunniga, insiktslösa drumlar som lägger all sin kraft och energi på att hata några som verkligen inte förtjänar det.

De som verkligen vill ha övervakningen kommer billigt undan. Dessa tillåts ägna sig åt sitt smutsiga värv i fred från kritik och smädelser medan kritikerna gör sig till deras nyttiga idioter och nu gör allt vad de kan för att knäcka övervakningens motståndare.

För att citera några här (fast åt andra hållet):

Dra åt helvete."

Etiketter:

18 Comments:

Blogger Robert said...

Kritiken mot Federley må vara väl hård just nu, men jag håller inte med om att de gjorde vad de kunde. Som liberaler (?) kunde de ha hållit på sina principer.

Att rösta ja med motiveringen att s+m förr eller senare skulle trumfa igenom lagen duger inte.

Inte heller att rösta ja efter att ytterligare en tandlös kontrollstation lagts till.

Det rätta hade varit att fälla förslaget. Om sedan s+m vill få igenom det ändå så får de göra upp med varandra om det och sedan bära hundhuvudet. Nu har alliansen bjudit s+v+mp på en enorm propagandaseger. De framstår - otroligt nog - som friheten och integritetens försvarare. Jag fasar för genomslaget detta kommer att få i opinionen. Regeringen har i princip gett bort varenda ungdomsröst till motståndarlaget.

11:06 fm  
Blogger Andersson said...

..och jag kommenterade din kommentar på F´s blogg på detta vis:

"FRA-lagen är skit och den ska avskaffas så snart det är möjligt, men så länge s+m har majoritet i riksdagen lär den finnas."

Hade de visat lite kurage och fällt lagen nu så hade motståndet i riksdagen med all säkerhet varit betydligt större nästa gång den kom tillbaka. Vi hade dessutom vunnit ytterligare tid för bl a opnionsarbete mot lagen och eftersom frågan nu äntligen dessutom lyfts fram och till sist fått ett genomslag hos den stora massan så hade det förenklat väldigt i att skapa en stark opinion mot den.
Det hade funnits betydligt mer tid att pressa ledamöterna och få dem att förstå vad det faktiskt handlar om. Det hade funnits mer tid till att ställa JA-sägarna mot väggen och kräva svar i klartext på varför lagen skulle behövas. Att diskutera den påstådda hotbilden och inte minst diskutera innehållet i lagen och dess utformning.

Den här lagen är en styggelse och har pressats fram genom politiskt fulspel från ruta ett. Det enda rätta i det läget om man är inröstad på ett liberalt mandat är att kasta en skiftnyckel i maskineriet och, åtminstone temporärt - kanske permanent, stoppa besten. Inte att rätta sig in i ledet, svika sin väljarbas, kladda ett tunt lager med läppstift på bestens läppar och släppa den lös.

"Vad F och A gjorde var att de så långt det var möjligt förse den förvisso vedervärdiga verksamheten med sådana kontrollsystem som kan ha kraft och kompetens att blottlägga systemets vedervärdighet inför utvärderingen 2011."

Du vet, vi vet och de vet att dessa så kallade kontrollsystem inte ens kommer att vara vatten värda.

"Någon som antagligen inte hänt om vi lyckats stoppa förslaget nu och att därmed m tvingas göra upp med s."

Fatalistiskt skitsnack och knappast något som befriar dem från ansvar för att ha röstat igenom eländet.

"De kanske gjorde fel. Det kanske inte funkar. Men från mitt perspektiv är det SOLKLART att de försökte göra det bästa av en fruktansvärt svår situation."

Från mitt perspektiv är det lika solklart att de nu har blivit fullfjädrade politiker som försöker att både äta kakan och ha den kvar. Att svika sin väljarbas för att sedan försöka lura i dem att man har gjort något bra är inte vad jag hade förväntat mig av vare sig Annie eller Fredrick.

"Det är så jävla lätt att sitta hemma framför datorn och veta bäst. Jag känner inget annat än förakt mot alla dessa okunniga, insiktslösa drumlar som lägger all sin kraft och energi på att hata några som verkligen inte förtjänar det."

Få se nu, Annie och Fredrick är ansvariga att splittra den NEJ-pakt som skulle ha sänkt förslaget och köpt oss mer tid att mobilisera mot lagen och för detta förtjänar de vår respekt och tacksamhet?!

Bra försök.

"De som verkligen vill ha övervakningen kommer billigt undan. Dessa tillåts ägna sig åt sitt smutsiga värv i fred från kritik och smädelser medan kritikerna gör sig till deras nyttiga idioter och nu gör allt vad de kan för att knäcka övervakningens motståndare."

De som har gjort sig till nyttiga idioter i den här frågan är just F och co som nu genom sitt svek får ta en stor del av kritiken. Men denna kritik är rättfärdigad och måste framföras, tyvärr så är det dock så att det mycket riktigt tar lite fokus från de som verkligen vill ha övervakningen, men detta problem har skapats av F och co själva. Hade de istället stått upp för sina väljare och tryckt nej så hade pressen på de andra idag varit betydligt större.

11:47 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Det är möjligt att du har rätt.

Jag tycker ändå att det är att göra jäkligt lätt för sig när man låter en eller två personer som faktiskt i grunden tycker rätt klä skott för hela frustrationen över utvecklingen mot övervakningssamhället.

11:49 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Är det "rättfärdig kritik" att kalla folk för "äckliga jävla luder"?

11:52 fm  
Blogger AddeJ said...

Att ens VÅGA påstå att A och F gjorde vad de kunde är inget annat än ett hån mot oss svenskar och jag hoppas att du förstår det. Att rösta NEJ till en totalt meningslös signalspaning som kostar svenskarna extra miljoner hade varit det självklara. Att sätta ännu en kontrollstation över den befintliga kontrollstationen över FRA löser inte sakfrågan. OM FRA bryter mot lagen om integritetsskydd kan kontrollstationerna inte se det förrän långt efteråt om ens då.

Jag har lagt min sista röst på högerblocket någonsin och är ledsen att behöva säga så. Detta överväger vida de saker regeringen lyckats med, och skulle kunna lyckas med, under 20 mandatperioder.

11:59 fm  
Blogger Daniel M said...

Naturligtvis är inte okvädningsord berättigad kritik. Men kritik förtjänar förtjänar dem.

12:01 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Kritik: Absolut.

12:05 em  
Blogger Robert said...

Är det "rättfärdig kritik" att kalla folk för "äckliga jävla luder"?

Absolut inte. Som sagt, stämningen är väl upphetsad. Men i sak anser jag att kritiken har rätt - de gjorde fel. Om det beror på att de utnyttjades som sk. "nyttiga idioter", ren slipad politikertaktik ifrån deras sida eller om de helt enkelt inte vet bättre än att tro att de gjorde ett bra jobb, vet jag inte.

Faktm kvarstår. Som Andersson säger, men ett "nej" hade vi fortfarande kunnat stoppa FRA-lagen. Nu är det tveksamt om det överhuvudtaget finns någon möjlighet i framtiden.

1:21 em  
Anonymous Anonym said...

"men ett "nej" hade vi fortfarande kunnat stoppa FRA-lagen. Nu är det tveksamt om det överhuvudtaget finns någon möjlighet i framtiden."

Jag tror du har dubbelt fel där. S och M vill ha massavlyssning, då blir det så förr eller senare. Sossarnas representant i försvarsutskottet fiskade ju till och med öppet via medierna om att man kunde "kommit överens över blockgränsen". massavlyssning är definitivt right up their alley.

Jag tycker inte heller att man ska ge upp när det handlar om att stoppa eller göra om signalspaningen i framtiden.

Jag förstår att kritik måste komma. OK. Men försök blicka framåt också. Eller tänker ni ägna två år åt att mailbomba Federley och Annie? Är det så vi ska stoppa massavlyssningsanhängarna i S och M?

3:22 em  
Anonymous Anonym said...

Så där ja! Så pratar en sann liberal! Det visar vad har alltid tro: Ni så kallade libaraler är en bunt hycklare! Falska Liberaler

3:46 em  
Blogger Sami said...

Kritiken har belägg. Att smäda någon eller komma med hot har inte belägg, för det hör inte hemma i ett demokratiskt system. Av närmare 600 kommentarer som hittills lämnats i Fredricks blog kan du inte räkna med att alla uppför sig med hyfs.

Att två personer från FP var redo att stjälpa förslaget tillsammans med Fredrick och Annie är det som gör att folk tappat respekten för Fredrick - speciellt eftersom han stod där på stora scenen och spelade teater med "Torrfors", och dessutom har mage nog att referera till något hans mor sagt. Jag trodde på Fredrick i måndags kväll. Igår kväll tappade jag all respekt för honom.

Det är klart kritiken blir stor mot dessa "Nja"-sägare. De som sa "Ja" från början har ju ivf stått för sin åsikt.

5:56 em  
Anonymous Anonym said...

Om Federley haft stake nog att medge att han salde sig sjalv javligt, javligt billigt hade jag eventuellt haft ett uns respekt kvar for honom. Med tanke pa den hoga svansforing han (och Centern) haft i integritetsfragor, och den respekt och det folje han darmed atnjutit, sa sjunker han oerhort lagt i allas ogon och framstar inte bara som en svikare, men en medveten politisk fulspelare. Att sta och lipa i TV, snacka om sin mor etc och sedan ha mage att saga pa sin blogg att det blev ju ratt bra anda vacker sjalvklart javligt mycket upprorda kanslor for det ar jus olklart ett politiskt horeri. Frasen "ackligt javla luder" kanns darfor inte som ett helt ofortjant epitat. Men det ar klart att du kanner att du maste sta upp for din polare.

11:31 em  
Anonymous Anonym said...

Kritiken är helt berättigad. Deras spel för galleriet och deras veka försök att "save face" var genant dåligt. De hade kunnat rösta NEJ. Det betyder inte automatiskt att sossarna hade kunnat få igenom en omarbetad lex bodström i nästa period. Nu har vi massavlyssning och vänsterpartiet och miljöpartiet framstår helt plötsligt som alternativ för liberaler. Helt sjukt att det kunde gå så här. Ta dig en titt runt om på nätet nu. De som tycker att Annie och Fredrick agerade korrekt är så få så att de är försumbara. Detta förhållande kommer inte ändras. Annie och Fredrick är en belastning för centern, och centern är en pr-mässig katastrof.

6:49 fm  
Anonymous Anonym said...

Johan, PL&C,

"Är det "rättfärdig kritik" att kalla folk för "äckliga jävla luder"?"

Ja, ett luder säljer sig för pengar och det är precis vad som skett här.

7:20 fm  
Blogger gustav said...

Alltså... Federley och Johansson gjorde ju faktiskt _ingenting_ under debattdagen. Återremissförslaget var redan påtänkt inom bl a (fp), om man skall döma av Ullenhags internmail. Det hela var ett spel för gallerierna.

Om man skall ha någon form av integritet kvar i frågor såsom denna, då skall man stå fast även då det blåser storm. Det gjorde inte de två ovan nämnda. Det är klart att det går till överdrift när man kallar personerna invektiv och spyr galla över dem, men faktum kvarstår:

De. Var. Fega.

Om de hade brytt sig mer om ställningstagandet och den lilla men faktiska möjligheten att fälla förslaget, än om sin egen politiska karriär, då hade de röstat nej och tagit skiten. Samma gäller Ohlsson och Sigfrid, även om dessa inte körde samma Drama Queen-approach som Federley och Johansson. Som verkligen _inte_ gjorde vad de kunde - att rösta nej vore ett minimikrav, en riksdagsledamot gjorde just det.

Förklara gärna exakt varför det är sådär himla ärofullt och berömvärt att stå upp tills dess att det börja blåsa på allvar, för att sedan fejka att man tvingat igenom ett redan accepterat återremissförslag och därefter säga ja till varenda kränkning, med en tillagd tunn fernissa av påstådd säkerhet.

10:51 fm  
Anonymous Anonym said...

Det här är det roligaste jag någonsin läst om dig, och det är inte ens någon från min egen sida som skrivit det utan en annan LIBERAL!! Hilarious!

"Robert sa...

Nån jävla måtta får det väl ändå för i helvete vara!!! Jag är också besviken, men F och A gjorde fan vad dom kunde.

Nu får du väl ändå ta och ge dig. De gjorde verkligen inte "vad dom kunde". De kunde ha röstat nej och sänkt hela förslaget.! Istället står man och bölar i talarstolen och ställer "spontana" frågor till Tomhylsan för att få till en återremittering med kosmetiska justeringar som inte adresserar själva grundproblemet: massövervakning av landets medborgare utan misstanke om brott eller domstolsprövning.

Genom sitt fega agerande så splittrade man den överenskommelse som fanns mellan centerpartister och folkpartister om att rösta nej till förslaget.

Vad exakt är det som är så jävla svårt att förstå? Fegerley och Johansson, som har profilerat sig som liberaler (och i Johanssons fall även i integritetsfrågor), har sålt ut sina grundläggande värderingar, sina väljare som har personröstat på dem och det svenska folket i stort för en månadslön på 50.000 (plus förmåner) och förmodligen en rätt hög placering på listan inför nästa val (eftersom de kan glömma att ta sig in i riksdagen igen på personval nästa gång).

Och du, ha aldrig mage att kalla dig för liberal igen. Du hör hemma i Nordkorea."

12:13 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Det är ju roligt att kunna glädja någon i dessa i övrigt ganska trista politiska tider.

4:15 em  
Anonymous Anonym said...

De förtjänar all skit de får. Sluta satsa på lama hästar på travet. Fegerley och Annie Långstrump måste gå om centern ska överleva. Att ha de där äggen kvar i riksdagen späder bara på politikerföraktet.

5:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home