måndag, april 06, 2009

Igår var Reinfeldt kungen - hatten av

Den politiska spelplanen har stuvats om. Gårdagens tv-kväll var inget annat den våtaste av drömmar för Alliansdiggare i allmänhet och Moderater i synnerhet.

Elände och misstroende för Socialdemokraterna och Mona Sahlin. Avgångskrav och allmänt dålig stämning kring det Socialdemokratiska Arbetarepartiets huvudmän, LO.

Efter denna skamsköljning - i samma nyhetssändning - solar sig Fredrik Reinfeldt i glansen av självaste Obama och blev av den samme komplimenterad för sitt ledarskap i klimatfrågan.

Efter aktuellt, i SVT Agenda, fick svenska folket se Reinfeldt när han är som allra bäst. Svar på tal, insatt och initierad, även i komplicerade miljömässiga och ekonomiska samband. Och han kunde till och med kosta på sig ett leende då och då. En statsminister med stort självförtroende. Som vet att hans ledarskap och den regering han leder är så ofantligt mycket bättre än alternativet. Som vet att fler än hälften än alla svenskar vet det.

Äntligen plockades vapnet mot Östros och kravmaskinerna fram: Sverige är ett litet och därmed synnerligen exportberoende land. Den statsbudgeten finns inte i VÄRLDEN som skulle kunna rädda de jobb som nu försvinner på grund av den internationella lågkonjunkturen.

Däremot skulle det betyda osäkerhet för den svenska budgetdisciplinen och därmed höja räntorna och sannolikt även skattetrycket. Ett par faktorer som ytterligare skulle försämra läget för det svenska företagandet.

Etiketter: , ,