onsdag, juni 09, 2010

Centerpartiet sänker tjänstemomsen!

På väg mot en totalt sänkt moms på tjänster tar Centerpartiet nu initiativ till att sänka momsen på ett par tjänstebranscher, restauranger och frisörer. Två exempel på ofta hårt kämpande småföretagare som drabbas hårt av våra vansinnigt höga skatter på arbete.

Samtidigt ska även arbetsgivaravgiften och egenavgifterna för alla företag sänkas. Mycket välkommet förslag, som också är en viktig markering om att vi verkligen tror på företagarna och företagandet!

Skillnaden mot de rödgröna kan inte bli tydligare. Jämför med intervjun med Lars Ohly som jag skrev om igår... Den har verkligen skakat om. Även bland vänner som inte alls är politiskt intresserade är förvåningen och faktiskt även förfäran nästan överraskande stor!

Jag vet att många av dessa vänner röstat på Miljöpartiet förut och vänlig som jag är uppmärksammar jag dem naturligtvis på det beklagliga faktum att de faktiskt röstar på fotbollsälskaren/företagshataren Lars Ohly, om de röstar på Miljöpartiet detta val.

De rödgröna har ju som bekant bildat en allians som de trivs bra i och har lätt för att komma överens. T ex om att de vill skatta skiten ur företagare som ju ändå bara förtrycker proletariatet och förstör miljön hela dagarna...


---

Som om inte detta vore nog har vår partiledare, näringsminister Maud Olofsson, dagens DN-debatt om ungdomsarbetslösheten och ingångslöner.

---

Läs även Magnus Anderssons mycket läsvärda artikel i GP från häromdagen (som svar till det vanliga svamlet från SSU)


Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

En sak som inte nämns är att det i dagsläget är olika moms på mat (12% eller 25%) beroende på om man tar med sig den eller äter den på plats.

Sänkt moms på restaurangmat skulle åtgärda åtminstone den moms-underligheten, även om andra fortfarande kvarstår (t.ex. att en film har 6% moms på bio och 25% på DVD).

11:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home