torsdag, juni 17, 2010

Miljöpartiet gräver en magnifik grop

Debatten i kammaren om att tillåta förnyelse av kärnkraften är i full gång. Centerpartiets motståndare gör vad de kan för att hetsa mot oss, men gräver i själva verket en gigantisk grop i vilken risken att själv hamna i är så gott som total om de skulle få bilda regering.

Vad är egentligen alternativen? Och vad fan tror egentligen Miljöpartiet att de håller på med?

De har de facto låst fast sig i en överenskommelse med sina vänsterpolare som innebär att kärnkraften SKA vara kvar. ("Kärnkraften blir kvar till den kan ersättas", gemensam DN Debatt av Mona Sahin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.)

Samtidigt ger man nu en bild av att kärnkraften ska slås av samma sekund som Maria Wetterstrand och kompani flyttar in på departementen... På inte mindre än 15 ställen (om jag räknat rätt) skriver Miljöpartiet i sitt partiprogram att kärnkraften ska avvecklas omedelbart. 10-12 år ska det maximalt ta, oavsett konsekvenser för elpris, leveranssäkerhet och jobben!

Vem tänker de svika? Överenskommelsen, industrin och jobben? Eller de kärnkraftsmotståndare som de nu vill attrahera? Någon måste det ju nämligen bli.

---
Läs även Albin Ring-Broman.

Etiketter: , ,