måndag, juli 05, 2010

Almedalsvecka i fulltempo

Almedalsveckan är fantastisk. En massa intressanta seminarier och debatter förstås, men också möjligheten till informella och intressanta möten. Björn Fridén från Alliansfrittbloggen, som är lika trevlig som bloggen ofta är motsatsen för oss på andra sidan, stötte jag på igår och fick då även hälsa på superbloggaren Rosemari, kulturbloggen.

Medan de båda ovan väl måste sägas tillhöra den mer aggressivt vänsterinriktade socialdemokratin finns också exempel på mer frihetligt representation från samma parti genom Robert Noord från Haninge.

Den tidiga morgonen idag inleddes med seminarium arrangerat av Fortum och ämnet var ett för mig angeläget: den orimligt långa handläggningstiden för att få miljötillstånd för vinkraft. Svenska Naturskyddsföreningens Svante Axelsson tyckte att "det skulle få ta tid".

Därefter blev det en debatt om LAS mot bakgrund av att 9 av 10 medlemsföretag i Skogs-, trä- och möbelindustrierna upplever lagen som ett stort problem. Ali Esbati tyckte däremot att företagarna hade för MYCKET makt över sina egna företag.

På eftermiddagen drabbade Maud Olofsson och Peter Eriksson samman i en debatt hos FORES om liberalt ledarskap. Peter Eriksson var ganska arrogant och otrevlig, Maud var rapp och fick in de mesta och bästa klockorna. Lite synd bara att hon tonade ner det liberala genom att kalla sig socialliberal. Onödigt, tycker jag. Liberal är liberal. Det är dumt att börja kompromissa redan på det principiella planet.

Bloggar detta över en kopp kaffe och nu är det dags att rusa iväg igen...

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Khab said...

Varför är det orimligt att uppförandet av enorma (det planeras nu verk på över 200m) maskiner som kommer begränsa allemansrätten och till råga på allt inte är ekonomiskt bärande utan bidrag ska ta tid?

10:15 em  
Anonymous Sven said...

Vindkraftverken som är olönsamma utan straffbeskattning av annan el, som är onödiga eftersom de pga vår energiproduktion är högre än åtgången, som är störande för närboende. Ingen sätter något pris för den förstörda miljön, nu när de i enorm omfattning byggs inne i landet. Stoppa vansinnet betydligt längre i stället, helst för alltid. Vindkraftverk är snart passe, då är tyvärr miljön redan förstörd

7:21 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag gillar ordet vinkraft!

/Livsnjutaren

9:44 fm  
Anonymous Anonym said...

Sven, kärnkraften är inte heller möjlig utan statliga subventioner. Slopar vi dem är de flesta energikällor lönsamma av egen kraft.

/Marknadsekonomen

9:45 fm  

Skicka en kommentar

<< Home