torsdag, juli 08, 2010

Centerns dag toppades av Mauds tal

Idag var det ju Centerpartiets dag i Almedalen och Maud höll ett helt lysande tal! Kanske det allra bästa jag någonsin hört av henne.

Den solklara kopplingen mellan entreprenörskap - företagande - jobb drivs egentligen bara av Centerpartiet. Visst gillar våra allianskompisar företag, men när det gäller att ta ställning för företagen, även i frågor som är känsliga på annat sätt, är Centern mest rakryggad.

Halveringen av tjänstemomsen är en bra bit på rätt väg, liksom fortsatta valfrihetsreformer och konkreta förändringar av de institutionella system som håller ungdomar utanför arbetsmarknaden.

Det har spekulerats i att Maud skulle har för avsikt att avgå efter valet. Tror man det så känner man inte Maud. Hon har denna mandatperiod fått ägna oerhört mycket tid åt finanskrisens härjningar bland bilfabriker och flygbolag och har inte hunnit genomföra alla de idéer som finns kring företagandet. Det är naturligtvis också en förhandlingsprocess med finansdepartementet om många av de viktiga åtgärderna.

Tydligen går det ett rykte om att någon från min avdelning, Stureplanscentern, skulle önska Mauds avgång. Det kan mycket väl vara så. Vi är ett 40-tal medlemmar och alla har sina fria viljor, men inget sådant snack förekommer i avdelningens styrelse i alla fall.

Jag tycker att Maud gör ett fantastiskt jobb och ett viktigt sådant för livsnödvändiga ting: ett växande näringsliv.

Etiketter: ,