tisdag, augusti 31, 2010

MP-stjärnan Esabelle Dingizian mot nya höjder

Esabelle Dingizian är en av de nya namnen som seglar uppåt i Miljöpartiet och mycket väl bli aktuell som språkrör nästa år då Maria Wetterstrand och Peter Eriksson stadgeenligt avgår. Hennes namn är ett av de som nämns i spekulationer kring fördelningen av ministerposter i en eventuell rödgrön regering.

Hon är en intressant politiker på många sätt. Bland annat har hon med sig en hel ny syn på rättspolitiken (eller gammal om man mer tänker i termer av medeltiden). De liberala vännerna i Liberati beskriver Esabelle som "Sveriges galnaste rättspolitiker" och Mårten Schultz har penetrerat Dingizians idéer i Neo i en artikel som jag för tillfället inte hittar.

Förutom en lite... ...tja... udda syn på straffrätten fick Miljöpartiet genom Esabelle finfin press kring ett något udda förslag (om clowner i äldrevården). Detta mottogs väl inte sådär vidare värst positivt av den samlade väljarkåren, men en viktig och tydlig markering från Miljöpartiet om prioriteringar inom omsorgen.

Idag kunde man i kulturradion höra en intressant intervju, om den gemensamma rödgröna kulturpolitiken, med samma Esabelle Dingizian. Allvarligt talat, ALLA som överväger att rösta på Miljöpartiet eller något av de andra vänsterpartierna måste lyssna på intervjun. Detta kan bli din kulturminister. (Eller kanske justitieminister, nu när Bodström verkar flyttat till USA.)

---
Läs också Gustav Anderssons och Per Ankersjös DN Debatt om en utbyggnad av tunnelbanan i Stockholm.

Etiketter: , , ,