torsdag, augusti 26, 2010

Stabilt jobbmanifest utan att adressera problemet med LAS

Tillsammans med ett par kollegor kollade vi på presentationen av alliansens jobbmanifest. Jag saknar en stor arbetsrättsreform, men för att en sådan ska komma till stånd behövs ett starkare Centerparti i regeringen. Håller du med om behovet av förändra LAS bör du överväga att lägga din röst på en Centerpartist. (Hitta rätt kandidat genom exempelvis SVT Valpejl.)

Ungdomspraktiken är dock en mycket bra början som minskar trösklarna in till arbetsmarknaden. Låga skatter och halv arbetsgivaravgift för unga är viktiga komponenter, liksom stabilitet i ekonomin så att folk och företag vågar investera i Sverige.

Statministern visade prov på ett enormt självförtroende och kunde till och med kosta på sig att skoja om att Anders Borg aldrig har fel. Något som allt fler verkar anse. Näringsminstern adresserade de livsviktiga företagarfrågorna och överlag är partiledarna ett glatt gäng som verkar trivas med att jobba tillsammans. Kul också att de åkte spårvagn till presskonfan... Ett transportmedel som blir allt vanligare i det icke-socialistiskt styrda Stockholm.

Läs även ETR om detta.

Av misstag råkade jag också se någonting oerhört intressant. Före presskonfan sändes Ida Gabrielssons (V) sommartal, som jag fick mig till livs i sina sista skälvande minuter. En svavelosande uppvisning i hatisk klasskamp.

ALLA som för ett ögonblick övervägt att rösta rödgrönt MÅSTE titta på Idas tal. De åsikter - och ambitionen att ta itu med "dom rika" - som hon ger uttryck för kan alltså prägla politiken i det regeringsalternativ du stöder.

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Elias said...

Ja fy för den lede, jag råkade också se Idas tal. Så mycket hat mot rikedom, och hon tror på fullt allvar att "de rika" har stulit allt från såna som henne. Kan ingen ge henne en grundkurs i ekonomi?

2:48 em  
Anonymous Anders said...

Råkade också hamna på Idas tal några minuter innan Alliansens presskonferens och det jag slogs av var att hennes argumentation var betydligt hårdare, ilsknare, våldsammare och på alla vis otrevligare än jag nånsin hört en enda Sverigedemokrat yppa sig ens när de "avslöjats" av dolda mikrofoner.

Man borde transkribera några väl valda citat och fråga Ohly (misstänker att han efter lägenhetsförsäljning och annat också är "rik") om det där verkligen är vänsterpartistisk inställning.

3:03 em  
Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Ja, Ida är ju engagerad i alla fall...

3:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home