tisdag, september 07, 2010

Sossefotbollen ute - Sverige vinner igen

Nu vet jag ju inte var Erik Hamrén står politiskt och väl är väl det. Fotboll är fotboll och politiken gör bäst i att hållas utanför. Inte minst när det gäller landslagsfotbollen som ju måste vara öppen för alla Svenskar, oavsett vad man brukar rösta på.

Lars Lagerbäck - öppen och missionerande socialdemokrat - lät dessutom sina politiska övertygelser genomsyra landslagets utveckling.

Individer hölls nere och tilläts inte blomma in sin kreativitet och därur sprungen potentiella briljans. Uppifrån skulle laget hållas ihop till mekaniska delar, som lydiga drönare, i ett kollektiv där ingen utmanade eller stack ut.

Nu är läget helt annorlunda. Utrymme skapas för vår kanske största fotbollstjärna genom tiderna, Zlatan, och laget anpassas för att lyfta hans förmågor, istället för att söka jämna ut förmågorna över plan.

Spelet byggs organiskt underifrån utifrån de individer - och individualister - som tillsammans bygger laget. Och det är liksom inte synd om någon. Utom möjligen Sveriges motståndare.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Markus Jonsson said...

I en intervju i DN:s sportbilaga förra söndagen berättade Hamrén att han är uppvuxen i ett socialdemokratiskt hem, men ville inte avslöja vad han tänker rösta på i årets val.

12:52 em  
Anonymous Sparrow said...

Det här var tamejfan det DUMMASTE jag någonsin läst. Jag kräver den minuten av mitt liv tillbaka.

2:44 em  
Anonymous Anonym said...

Det här var lika dumt som att vulkanutbrottet på Island var en miljöpartistisk konspiration för att stoppa flyget.

Men ni har ju förstås glömt hur ni lät då, ni liberaler.

12:41 fm  

Skicka en kommentar

<< Home