torsdag, december 16, 2010

Mäktiga krafter mot gårdsförsäljingen

Det är med stor frustration man idag kan betrakta hur de lobbykrafter som vill stoppa utvecklingen av den spirande svenska dryckesnäringen mobiliserar med full kraft.

Den oerhört resursstarka kampanjorganisationen IOGT-NTO går inte helt oväntat ut och tycker att gårdsförsäljningsutredningen är jättejättedålig. Som om något utredningsresultat annat än ett totalförbud mot gårdsförsäljning skulle vara bra i IOGT-NTO's ögon? En fråga som jag för övrigt ställt till dem på twitter, utan att få svar.

Det förment liberala Miljöpartiet rycker ut på nykterhetslobbyns sida, bland annat genom Helene Öberg på Newsmill och flera Miljöpartister är aktiva på twitter i frågan.

Alla de företag som är beroende av gårdsförsäljning för sin fortsatta utveckling, de som ännu inte finns, men som skulle kunna göra det och alla de tusentals som skulle kunna vara anställa i branschen är det ingen som hör, när mäktiga krafter smäller på med sina stora trummor.

Gårsförsäljningsföretagen har inte resurser att lägga på något annat än det som de gör så bra, svenskproducerad dryck. Ingen för deras talan och deras intressen tas inte tillvara. Detta är djupt orättvist och det är till stor skada för hela landet.

Jag rekommenderar alla att göra ansträngningen att köpa en flaska svenskproducerad kvalitetsdryck för att visa sitt stöd! Själv tänker jag snart avnjuta en Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns ångbryggeri, ett av de företag IOGT-NTO (och Miljöpartiet?) vill krossa.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Blogger Helene said...

Hej! Du ser i mitt inlägg att jag trycker på vikten av en levande landsbygd och att stärka småföretag. Miljöpartiet har massa bra politik på det området.

Vi har också ett kongressbeslut på att vi vill hitta en smidigare lösning på gårdsförsäljningen, inom ramen för Systembolaget.

Eftersom utredningen inte föreslagit en lösning som ligger i linje med vårt kongressbeslut så kan vi inte stödja utredningens förslag.

9:31 fm  

Skicka en kommentar

<< Home