onsdag, juli 20, 2011

Mycket välskött process så här långt i Centerpartiets partiledarval

Idag bjuder valberedningens ordförande Stefan Tornberg in till presskonferens i morgon torsdag där de tre kandidater som har tackat ja ska presenteras. Mycket spännande! Han efterlyser också en fortsatt öppen och positiv process där vi hellre talar för vår kandidat än emot de andra.

Nu vet vi ju inte säkert vilka namn som kommer att presenteras ännu, men härom dagen gick några lokalpolitiker ut och uttryckte stöd för Anna-Karin Hatt och idag är det en annan grupp lokalpolitiker som skriver att Annie Johansson är bäst lämpad som Centerledare. Alla som på något sätt är intresserade av svensk politik och Centerpartiets framtid gör klokt i att läsa de båda artiklarna.

Den tredje kandidaten som nämns ofta i partiledardiskussionerna är Anders W Jonsson, riksdagsledamot från Gävleborg. En mycket duglig politiker och en fantastisk person som inte ska räknas ut, även om det med tanke på alliansramverket antagligen kommer att kännas bättre med en ung kvinna mellan gubbarna. Något orättvist kan tyckas. Kön och ålder borde inte spela någon roll, men det gör det. Missa hursomhelst inte gårdagens DN Debatt av bl a Anders om vårdval i glesbygd.

Med detta kan vi konstatera att processen är i full gång och det är inte utan att man känner att detta ännu så länge fungerar ganska väl. Låt oss visa att man kan genomföra ett partiledarval utan att det blir så kletigt som det brukar! (ping @socialdemokraterna)

---
Läs även Magnus Andersson.

---
Update: Centerpartiets partiledarval väcker stor uppmärksamhet. Lite komiskt är det sedvanliga sossekraxet och antagligen är det väl någon slags besvikelse över förruttnelsen i den egna folkrörelsen som spökar. Vi ska nu visa hur det kan gå till - en öppen och snygg process utan övertramp och taskspel.

Den svenska politiska journalistikens okrönte konung, KG Bergström, kommenterar det hela i Expressen.

Läs även Christian Ottosson, Mina Moderata karameller, Thomas Böhlmark, Mikael Andersson och Albin Ring Broman.

Etiketter: