torsdag, juli 21, 2011

Tre starka kandidater

Så var de presenterade, de tre kandidaterna till att axla Maud Olofssons mantel, och nyligen presenterades de ordentligt i radions Studio Ett. Den stora frågan verkar alltsomoftast vara hur Centerpartiet ska få större genomslag för sina idéer i regeringssamarbetet.

Som i så många andra sammanhang kan man härvidlag luta sig mot ett Churchillcitat. Jag minns inte den exakta ordalydelsen, men något i den här stilen var det: "När man ger sig in i en förhandling ska man vara väldigt vänlig, men man ska bära på en stor påk."

För att vi ska få igenom mer av Centerpolitiken finns bara ett svar: bli starkare. Bara med fler väljare i ryggen, fler mandat och en situation där andra partier är beroende av oss, kommer vi att lyckas bättre. Ingen kommer att ge oss inflytande för att vara bussig. Den som ska leda Centerpartiet måste mot bakgrund av det har en egenskap framför andra, förmågan att övertyga väljare!

---
Läs även kandidaternas egna presentationer: Annie, Anna-Karin och Anders (som för övrigt heter Jonsson och bor i Hedesunda, inte Hedemora, ping @ekot)

DN, SvD, Aftonbladet, Expressen.

Hans Forsberg, Mikael Persson, Mikael Andersson, Prärietankar, Hanna Wagenius, Stefan Mårtensson, Anders Edwardsson, Fredrick Federley, Mattias Larsson, Kent Persson, Den hälsosamme ekonomisten, Thomas Böhlmark, Rickard Nordin och Staffan Danielsson.

Etiketter: