fredag, september 30, 2011

Full fart i Centern!

Allt som händer nu kring Centerpartiet är verkligen roligt. Igår presenterade partiledaren Annie Lööf sitt statsrådslag och inte helt oväntat lyftes nu Lena Ek in i regeringen på miljöministerposten.

Det är mycket buzz kring Centern i och med alla dessa förändringar som sker och förändringarna verkar falla allt fler på läppen. I princip varje dag får jag propåer från nära vänner och perifera vänner som undrar hur man blir medlem. Det är ganska lätt: maila vår ombudsman David Berg, så fixar han det.

Glöm inte heller att Centerpartiets syskonorganisationer är oerhört betydelsefulla. Det finns också alla möjligheter att starta nya typer av nätverk med Centerpartiet som bas. Har du en idé som du vill utveckla, slå dig i slang med någon som vet hur det funkar praktiskt och som är intresserad av samma saker, så har du startat ett Centernätverk som bas för opinionsbildning och påverkan.

För dig som pluggar rekommenderas en titt på Centerstudenter. En up and coming organisation som nu verkar växa på alla ledder, och som har ett intellektuellt dreamteam i sin förbundsstyrelse. (Bland annat Karl Malmqvist.)

Ingen ytligt intresserad av politik kan heller ha missat CUF. Med skärpa och fräscha idéer kom de att bryta ny mark för det politiska kampanjandet inför valet 2010. Sedan dess har de fått en ny ordförande Hanna Wagenius som visade ett makalöst formbesked genom sitt rikstingstal från stämman förra vecka (som går att se här).

Centerkvinnor har också historiskt en mycket stor betydelse i Centerpartiet. Stockholms Centerkvinnor har en mycket aktiv verksamhet med talarkvällar och annat. Man brukar kunna smita in på öppna aktiviteter, fastän man inte är kvinna. De är liberala även på så vis... :-)

---
Läs även SvD 1, SvD 2 och DN. Kolla även TV4 från i morse.

Etiketter: