tisdag, september 29, 2009

Med ett socialistiskt partiprogram måste man finna sig i att bli beskrivet som ett vänsterparti

Jag får kritik från en Miljöpartist, Tomas Eriksson, som tycker att posten om Tobinskatt och löntagarfonder innehåller "Sandlådeargument".

Jag kan på sätt och vis hålla med och känner att en ursäkt kanske är på sin plats. Det är kanske fräckt att sprida kunskap om Miljöpartiets politik, men jag kände ett personligt behov av att positionsbestämma dem och tänkte att fler säkert skulle vara intresserade.

(Det var på inget sätt menat att håna dem.)

På senare tid har jag nämligen tyckt att de sagt en hel del kloka saker. T ex med avseende på vinst i friskolor, alternativa upplåtelseformer för utförande av välfärdstjänster och kanske framförallt vad beträffar synen på arbetsrätten.

Förbifartsdebatten har emellertid fått mig att fundera. Är det så att man, trots tal om vikten av entreprenörskap och ekonomisk frihet, ändå i grunden håller sig tillväxtfientliga?

Därför bestämde jag mig för att söka efter information och hittade rent hårresande formuleringar i ett partiprogram som jag först trodde var gammalt, men som sedermera visade sig vara aktuellt.

Tomas Eriksson ger mig ju faktiskt till någon del rätt när han skriver att min "avhyvling" kanske visar att en uppdatering av partiprogrammet skulle vara på plats.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att så sker och att Miljöpartiet i samband med det skickar ut de socialistiska inslagen ögona böj.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Christian Valtersson said...

Partiprogrammet är inaktuellt på så vis att massvis med beslut som strider med partiprogrammet (från 2005) fattats av kongreserna sedan dess. Även om det är den senaste versionen av vår politik i ett och samma sammanhängande dokument, är inte allt som står där längre partiets politik.

Och tacka fan för det.

7:34 em  
Blogger Johan, PL&C said...

hahaha... well put. ;-)

4:37 em  

Skicka en kommentar

<< Home