måndag, augusti 16, 2010

(S)-utspel om TUT-tjänster, ett hot mot tillväxten

Johan Sjölander försvarar tunnelbanebutlerförslaget så förtjänstfullt han kan. Tappert... Polarn Ingerö kommenterar posten med att det är oschysst att släppa förslag som skickar vågor av skrattparoxysmer genom motståndarlägren.

Detta drabbar rimligtvis även stora delar av det privata näringslivet, vilket leder till att produktiviteten idag minskar till förfång för tillväxten. Här på kontoret är det ärligt talat svårt att fokusera på annat. Men det kan det kanske vara värt. ;-)

Det som gör det hela extra festligt är att det inte verkar vara fråga om ett olycksfall i arbetet, utan den strategi som Socialdemokraterna listat ut för att vinna tillbaka storstadsväljarna.

Om man ska vara allvarlig för en sekund så sätter väl detta också fingret på vänsterpartiernas grundläggande problem: De fattar inte företagande. Att tänka mer på utökade möjligheter till kommers i kollektivtrafiken är klokt, men politiker är betydligt sämre på att komma på affärsidéer än företagarna. Butlerkonceptet är ett exempel på hur tokigt det kan bli.

Det finns både kemtvättar och livsmedelsbutiker i tunnelbanan och jag har hört att netxtra provade på någon form av kollektivtrafikkoppling. Politiker: Sluta upp med företagardrömmar, eller ännu bättre: hoppa av politiken och förverkliga dem!

---

Magnus Andersson och Hanna Wagenius skriver på Newsmill om TUT-reformen.

Etiketter: , ,