torsdag, september 09, 2010

Wetterstrand kom undan med flera osanningar

Det har funnits en del synpunkter på SVT's utfrågare i den här valrörelsen. Särskilt efter "Jörgaffären". Jag tycker dock verkligen att de överlag gjort ett bra jobb. Det är lätt att sitta i soffan och recensera det hela och en helt annan grej att sitta där i studion i direktsändning. De har också ett jobba att göra, en roll att spela och vill - lika lite som partiledarna - göra bort sig.

Idag tycker jag dock att Maria Wetterstrand kom OERHÖRT billigt undan med flera allvarliga saker. Hon har starkt självförtroende och svarar rappt och bra. Men ibland också inte helt sanningsenligt.

Albin Broman har roat sig med att granska Wetterstrands svar och hittat en del som utfrågarna kanske inte borde släppt igenom så lättvindigt, varav det allvarligaste var Wetterstrands påstående om att RUT skulle vara för dyrt!

Konjunkturinstitutet konstaterade idag att RUT inte kostar skattebetalarna ett öre, utan att det tvärtom är en god affär. Detta tog faktiskt Hedenmo upp, men det avfärdades av Wetterstrand med svepande formuleringar och hon kom undan med det. Om detta borde Wetterstrand ha pressats - för hon har så uppenbart fel.

Läs även Magnus Andersson.

Etiketter: ,