söndag, januari 21, 2007

Eparevolutionärer

Kassören i Svensk Kommunistisk Ungdom, Fredrik Jönsson, gråter ut i aftonbladet om att nazisterna hånar honom i en film, som delvis hämtar klipp från TV4. OK, Fredrik. Nationalsocialistisk front har vedervärdiga åsikter. Det behöver du inte förklara för någon.

Vad någon antagligen behöver förklara för dig är att du också har vedervärdiga åsikter! Du företräder en organisation som utser grupper utifrån vilken "klass" man tillhör. Den ena klassen ska kämpa mot den andra. Gärna med våld. Den ena klassen har enligt er skruvade världsbild all rätt. Den andra ska... tja.. bort...

Jag har nyheter till dig! Folk skiter i klasstillhörighet! Och med all rätt. Det är ett konstruerat problem som du och dina sjuka polare sitter och smetar in er i, ackompanjerat av bottenlös självömkan. Alla människor äger kapital, vare sig de vill eller inte, genom pensionsfonder, och i princip alla jobbar. Alla är inte svetsare på finnboda, men nog fan jobbar man! Alla är kapitalägare - alla är arbetare.

Det finns så många exempel på helt sjuka uttalanden. Alla rekommenderas att läsa deras handlingsprogram, som företrädesvis handlar om hur man ska sätta sprätt på skattemedel. (hur dessa skattemedel ska genereras framgår inte), deras principprogram som är något slags förvirrat resonemang om "monopolen". Man ömsom skrattar, upprörs, kräks och tycker synd om dem.

Vidare har man den goda smaken att på sin webb bjuda på inspirerande filmer om Lenin. Kul grej. Kul för alla miljontals offer och deras anhöriga.

Dessa puckon är naturligtvis inga hot mot samhället. Deras organisationsförmåga räcker knappt till att dra ihop en tipsrunda, men bemötas ska de naturligtvis. Liksom deras branschkollegor nassarna.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

de är kanske inget reellt hot mot demokratin, men för bara 4-5 år sedan vill jag påstå att det var mer korrekt att kalla sig kommunist än att kalla sig moderat. Iaf i kretsar som anser sig trendiga (och därmed lite tongivande).

Därmed kan tokfransarna påverka den reella debatten till fanders. Likväl som frihetsfrontare kan påverka debatten i en rikting även om deras reella idéer aldrig kommer se dagens ljus.

Nu skäms jag lite över att jämföra frihetsfrontare och kommiesar, men syftar då enbart på det gemensamma att deras ideologier är att de inte går att genomföra.

I en frihetsfrontvärld skulle det iaf finnas plats för kommiesar, medan i en kommie-värld skulle frihetsfrontarna eldas upp.

// tobbo

7:34 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Jo, sista stycket är ju faktiskt högst relevant i sammanhanget... :-/

11:45 fm  

Skicka en kommentar

<< Home