onsdag, januari 17, 2007

Persson och Reinfeldt. Slutdebatt.

Just nu i partiledardebatten: Lars Leijonborg är en katastrof! Han svamlar osammanhängande och försöker skjuta av bredsidor mot en socialdemokrati som han tycker är så elak, men det det blir bara fånigt, fjantigt och gnälligt. Han är en belastning för alliansen, regeringen och sitt eget parti. Avgå. Du måste ju ändå förstå att du inte kan sitta över nästa val?

Faktum är att det bara är Fredrik Reinfeldt som gör jobbet. Göran Hägglund får väl precis godkänt, Maud tände ingen idag och Lars Leijonborg... Suck...

Göran Persson var som så många gånger förr, elak, osakligt, lögnaktig och helt jävla brilliant. Det är minst sagt tur för alliansen att han i framtiden mest ska fälla träd, snarare än regeringar.

Maria Wetterstrand var totalt ointressant. 4% är i grav fara om inget händer där. Spiken i kistan var väl när GP hälsade dem välkomna som ett "riktigt parti". Den huvudsakliga anledningen att så många puckon röstar på dem har ju liksom varit att Miljöpartiet har varit "något annat".

Lars Ohly lyckas plocka fram lite vrede och lutar sig mot klasskampen. Det är något han ärligt brinner för. Han är en sådan debattör som liksom kan sätta sig i självsvängning och utnyttja rörelseenergin i sin argumentation. Men det gick inte ända fram idag. Möjligen blev avsködshyllningarna till GP liksom fartgupp för honom.

Alliansen måste skärpa sig om detta ska bära ända till oktober 2010.