lördag, januari 06, 2007

(S)ven Ottos obegripliga hållning

Sven Otto Littorin ger i Ekots Lördagsintervju, inte helt oväntat facket stöd för deras kränkande, orättfärdiga och irrationella kampanj mot ett mikroföretag i Göteborg.

Det är inte fråga om någon svår gränsdragning eller "vem som ska avgöra" vad som är proportionerligt! Hotell- och restaurangfacket TRAKASSERAR en människa! De gör vad de kan för att stoppa kunder från att handla av henne och de trakasserar andra HELT oinblandade, för att få dem att tillämpa någon slags "kamratfostran". Detta trots att ingen bryter mot lagen och ingen av de anställda vill ha med facket att göra.

Detta skulle utan tvekan vara olagligt om det inte vore facket som stod för trakasserierna. Tänk om det vore Eniro som stod där och blockerade för att wild'n'fresh inte vill köpa en annons i gula sidorna? Tänk om det vore ett försäkringsbolag som ville sälja en dyr försäkring? Borde inte detta kunna prövas rättsligt?

Detta är en helt orimlig linje från Sven-Otto Littorin och nya Moderaterna. Det är för fan MÄNNISKOR som drabbas av era nya kompisars övergrepp.

2 Comments:

Anonymous Ryan said...

Peace, love and Capitalism. Förutom i Irak och andra ställen USA har intressen i, då :)

Mvh,
Ryan.

4:08 em  
Anonymous Ron G said...

Just därför måste kollektivavtalen omfattas av lagstiftning. Så länge regeringen smiter från ansvaret att ombesörja lagstiftning i frågan så omfattar rättsstaten inte den här frågan. Det finns ingen lag och rätt angående kollektivavtalen.

Därför kan trakasserierna fortsätta utan påföljd, just för att de utförs av facket. Vem som helst annars hade åkt dit.

Den svenska modellen omfattar inte mikroföretagare. Och det gör inte välfärdssystemet heller.

"Vill du inte ha mina kyssar - får du inte mina pengar" fanns det en låt som hette.

Dags för skattedeponering (kanske hos lämplig seriös utländsk skattemyndighet - varför inte höra med Danmarks skatteverk till exempel?) som protestaktion från samtliga svenska enmansföretagare?

7:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home