onsdag, februari 28, 2007

Bli en hjälte - rädda Hassan Asad

Det är inte ofta man läser nåt vettigt från Inger Segelström, men gårdagens brännpunkt i SvD hör till undantagen. Det gäller utvisningshotet mot Hassan Asad. Snillena på Säpo har tydligen kommit på att han är terrorist.

Det kan kanske vara så att Hassan är värsta galningen och planerar att spränga oss alla i luften, men det har ingen betydelse. INGEN ska dömas utan att kunna bemöta anklagelserna. Hassan Asad har inte ens fått veta vad man anklagar honom för.

Att utvisa honom dömer inte bara honom till ett fruktansvärt öde. Hela hans familj riskerar att få leva utan sin far/make och dessutom med vetskapen att han behandlas illa.

Detta är inte värdigt ett land som kallar sig demokratiskt.

Europarådets resolution ger jag inte mycket för, men det rekommenderar i alla fall medlemsstaterna att inte lämna ut människor mot "diplomatiska garantier".

Carl Bildt har här en historisk chans att vända mediastormen mot honom och bli en hjälte genom att visa att han är en utrikesminister med kontakter, kapacitet och lite jävla anamma, till skillnad från dörrmattorna i den socialdemokratiska regeringen.

Skriv på namninsamlingen till stöd för Hassan.

Etiketter: