lördag, september 22, 2007

Tunnelbanestation under brommaterminalen

Jag älskar bromma flygplats!

Det är smidigt, avslappnat och går snabbt att flyga därifrån. Dessutom spelar flygplatsen en betydande roll för privatflyget i storstockholmsområdet.

Visst finns det problem med flyget. Det låter och förorenar, men nuförtiden bullrar plan mindre och det är en rimlig misstanke att flygmotorföretagen jobbar arslet av sig för att förbereda typgodkännande för att köra jetkärrorna på biogas i pods under vingarna.

Det är en process som visserligen sträcker sig kanske 20 år fram i tiden, men slutar vi flyga nu kommer kanske inte flygmotortillverkarna ha råd att ta fram den miljövänligare tekniken.

Men för att göra flyget mer miljövänligt kan man också titta på allt det runt omkring. När det gäller just bromma skulle man kunna göra underverk för närmiljön genom att lägga en tunnelbanestation under terminalen!

Det skulle ge betydande avlastning för biltrafiken i närområdet.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det finns väl funderingar på att förlänga tvärbanan till bromma flygplats? Det kan man säkert genomföra på ett år. Tunnelbanan kräver ju en del mer tid i anspråk. (för att inte tala om en miljard överklaganden från folk som tyckte det var bättre på den gamla goda tiden).

/t.

6:02 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tvärbanan vore också helt ok, och säkert mer praktiskt och mindre resurskrävande.

8:35 fm  

Skicka en kommentar

<< Home