fredag, oktober 26, 2007

Politik vs. Ickepolitik

Opinionen fortsätter att gäcka Moderaterna. Något märkligt kan tyckas. Oppositionen är faktiskt inte särskilt bra, utan ägnar sig snarast åt någon slags icke-politik. Men det lönar sig tydligen.

Nuder/Sahlins DN Debatt för ett par veckor sedan var taktiskt lite ...ähum... annorlunda, kan tyckas. Man väljer att angripa regeringen på den punkt som regeringen faktiskt lyckas på: Jobben! Att man dessutom öppnar med ett rent falsarium gör knappast saken bättre. Men det här med väljarlogik blir man då aldrig riktigt klok på.

Idag kommer det flera mycket viktiga besked inför framtiden och det är som upplagt för strid om arbetsrätten, hyresregleringar och könsneutrala äktenskap. Vilken styrning det har för opinionen har jag ärligt talat ingen aning om, men någonstans tror jag att klara och ärliga ställningstaganden som är grundade i ideologisk övertygelse lönar sig i längden.

En av mina absoluta favoritmoderater när det gäller de flesta av ovanstående frågor är Anna König. Läs hennes krönika på politikerbloggen.

Etiketter: