onsdag, november 14, 2007

Det kallar jag att serva publiken!

Ali Esbati och Fredrick Federley debatterade friskt, passionerat och lösningsorienterat.

Det roligaste var tveklöst mittenpartiet, där de båda kombatanterna ställdes för en uppgift att lösa gemensamt, med åtgärder de båda kunde gå med på trots sina olika utgångspunkter.

Det kommer säkert ett referat på Publik Servicesiten inom kort, men det var mycket inponerande, inspirerande och samtidigt jävligt kul!

Kring debatten i övrigt är det svårt att värdera vem som egentligen vann och jag ska inte försöka mig på att utse någon till tvåa.

Det är ju ingen hemlighet att jag i hög grad delar Fredrick Federleys syn på världen och det är heller ingen hemlighet att han och jag är goda vänner. Jag är liksom jävig i sammanhanget, på så vis.

Om Ali Esbati kan man bara konstatera att han är en helt fantastisk debattör. Kunnig, påläst, ödmjuk, men skarp när det behövs. Dessutom bjuder han frikostligt på både humor och charm.

Tyvärr för Ali, och kanske tur för oss liberaler, är det väl knappast troligt att den samlade vänstern med socialdemokraterna som en kommer att acceptera en rent socialistisk agenda. De fungerar liksom lite som en ideologisk buffertzon.

Stort tack till de båda debattörerna, Cecilia och grabsen som roddar Publik Service, för en trevlig och inspirerande kväll!

Etiketter: