måndag, februari 11, 2008

Bloggsvepet - centerbloggare

Landstingsrådet Gustav Andersson bemöter förra veckans märkliga nyhet om att "biobränsle (skulle vara) en fara för klimatet". Gustavs blogg uppdateras inte så himla ofta, men när det sker är det alltid väldigt läsvärt.

Centerpartiets hopp på gärdet, unge Simon Palme, har berättigade synpunkter på nya EU regler med beväpnade vakter på flygplan. Alla som har sett filmen Con-Air förstår vad som kan hända.

Henrik Sjöholm uppmärksammar politikerbloggens/TV4:s granskning av kommunalråds och kommundirektörers tendens att berika sig själva och varandra.

För omväxlings skull lyfter granskningen fram även någon som sköter sig oklanderligt - Roland Åkesson (c) i Mönsterås, t ex.

Av Henriks blogginlägg kan man konstatera att de som låter bli att belöna sig själva mer eller mindre otillbörligt belönas av väljarna i motsvarande grad. Roland och Centerpartiet är omåttligt populära i kommunalvalen.

Oscar Fredriksson som vanligtvis skriver på Kungsholmscenterns blogg har även en egen och mer privat dito. Igår skrev Oscar om hur försörjningskravet för anhöriginvandring och hur invandringen stärker den svenska välfärden. (läs även kungsholmscenterbloggen om försörjningskravet)

Både CUF's nya och gamla ordförande skriver idag om Christina Jutterströms (i mitt tycke) förvånansvärt friska idéer kring framtiden för Public Servicemedia i Sverige. Magnus Andersson är mest emot med hänvisning till risken för ökade inslag av försök till politisk styrning, medan jag tolkar Fredricks inlägg som försiktigt positivt.

Sturplanscenterns styrelse kommer att turas om att skriva på bloggen framöver, så räkna med mer aktivitet där. Själv skrev jag i fredags om ett naturligt centerämne: Skogsbruk! :-)

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är spring i benen på dem, de där centerpartisterna...

11:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home