lördag, mars 29, 2008

Är detta lagligt måste konfliktreglerna ändras

Egentligen borde man väl inte skriva om det, men de i svarta huvor iklädda extremisterna har hittat en ny restaurang att slåss emot. Denna gång under något speciella förtecken. Det är nämligen inte den McDonaldsrestaurang i Nybro som man försatt i blockad som konflikten gäller.

De "aktioner" man genomför runt om i landet är ingenting annat än pr-kampanjer för sin egna organisation och den socialistiska agenda man driver.

Att man väljer just McDonalds, fastän det är ett företag (och ett stort antal småföretag) som sköter sig exemplariskt på precis alla sätt, beror naturligtvis på att det är ett varumärke som väcker känslor hos vänstermänniskor.

Hur länge ska dessa djävla huliganer få hålla på att trakassera företagare?

Till och med HRF är ju för fan på rätt sida i detta:

"Även om facket ska vara en kamporganisation måste vi respektera de lagar som finns. Man kan inte hitta på egna lagar och köra efter dem. Det finns inget rättsligt stöd att kräva McDonald’s på den uteblivna lönen. Syndikalisternas agerande skadar hela fackföreningens trovärdighet"

Läser på Annie Johanssons blogg att några lokala centerpartister har reagerat på detta och den rena utpressning man ägnar sig åt.

Förra årets stämma beslutade att centerpartiet ska verka för en uppstramning av konfliktreglerna. Något som känns allt mer aktuellt för var dag som går!

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Daniel W said...

HRF är bara ute efter att skydda sin egen makt, medan de här kidsen egentligen inte har mycket makt alls, men de är förmodligen ärligt förbannade. Skillnaden i motiv gör att jag sympatiserar mer med kidsen än HRF.

McDonalds har juridiskt sett köpt sig fria från ansvar genom att anlita ett externt städföretag och jag tycker nog att det är rimligt att fråga sig om man ska kunna frånsäga sig ansvar på det enkla viset?

Nu säger HRF att vi måste respektera de lagar som finns. Ja visst, men facket har rätt att tjafsa på det här viset även om företaget i fråga rent juridiskt gör rätt. Det har ju HRF visat förr och när HRF nu yttrar sig gör de det som hycklare och återigen är de bara ute efter att skydda sin egen makt. De vill så klart inte se att andra överutnyttjar konflikträtten på det här viset.

Heja kidsen säger jag, visst jag tycker det är hemskt att ett företag ska kunna utsättas på det här viset, men så länge det de gör är lagligt så ska de göra det. Om det leder till nya lagar så är det bra.

3:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home