söndag, juni 22, 2008

De vanliga motståndarna

Det är ärligt talat svårt att tro att alla de hundratals kommentarer på Federleys blogg verkligen kommer från liberaler och besvikna väljare. Det blinda hat som tar sig uttryck i snack om nackskott och tillmälen som "äckliga jävla luder" känns verkligen igen, men inte från liberaler.

Däremot ser man det ofta från extremvänstern. En del av dem tillerkänner ju till och med Hatet som en användbar politisk metod, de stackars dårarna. Det är troligt att de använder det och sprider det så gott de kan just nu, för att tvåla till en politisk motståndare.

Och en del upprörda (med rätta) liberaler hakar på.

Visst kan man vara kritisk. Mycket kritisk. Man kan mycket väl välja att säga upp bekantskapen, ombe vederbörande att dra åt helvete och definitivt välja att rösta på någon som man tycker bättre företräder den egna hållningen.

Men när man ställer sig sida vid sida i hejarklacken med de som kräver förstatligande av privat egendom, förbud mot friskolor, förbud mot pornografi, ett avskaffande av det fria näringslivet, en mer restriktiv alkoholpolitik och "kamp mot drogliberalismen", ett fullt stöd för den kubanska revolutionen och det "Venezuelanska folkets motstånd", kanske det är dags att fundera lite på åt vilket håll man ändå ska rikta sitt liberala engagemang?

Etiketter:

12 Comments:

Blogger Hellström said...

Nu tror jag inte heller att det mestadels är liberaler som bemödar sig att kommentera hos den gode Federley. Däremot har jag full förståelse att folk är besvikna på de som faktiskt varit negativa till FRA-lagen och skulle ha kunnat rösta ner det, speciellt efter att de talat såpass mycket i media om det hela. Men vi har nog den goda smaken att yttra vår besvikelse i våra egna bloggar, och inte kalla folk för olämpliga saker. Att be folk dra åt helvete är däremot helt okej enligt min mening, om man känner sig såpass svikt.

Hur som helst, det känns som om man får börja jobba på att få eländet upphävt. Hur är dock en bra fråga. För bara ett par veckor sedan hade jag nästan planerat att gå med i Centerpartiet men efter de senaste dagarna kan man säga att de planerna ligger på is...

10:44 em  
Blogger Robert said...

Det är en som du skriver väldigt snedvridet och djupt olustigt när man plötsligt befinner sig i sällskap med dem som man i andra frågor bekämpar. Och visst är stämningen på Federleys blogg väl upphetsad.

Samtidigt så har jag viss förståelse för de som inte kan kontrollera sin ilska utan far ut verbalt. Jag känner jag mig personligen totalt golvad. Överkörd och förråd av Federley.

Ja, han bekämpade till viss del lagen, men det räcker inte. Han sade han sig stå för liberala värderingar, han gick till val på sin liberala profil. När sedan han vänder kappan efter vinden, nej de två av centerpartiets ledamöter som profilerat sig som liberaler och på integritetsfrågor, vänder kappan efter vinden och fullkomligt demolerar hela nej-majoriteten så blir förräderiet så mycket större. Det hade blivit nej, om inte de gjort vad de gjorde.

Jag hade väntat mig att v, s, eller mp skulle ändra sig i sista minuten och följa sina totalitära tendenser och rösta ja. Jag hade inte väntat mig det som hände. Federleys hulkande i talarstolen och den välregisserade debatten gör mig snarare äcklad. Det var så uppenbart uppgjort, ett spel för gallerierna. Inte nog med att vi fivk massavlyssningen, hela den demokratiska processen gjordes till ett karrotunderlägg och skådespeleri. Och liberalen Federley hjälpte till.

Nåja, nog om detta. Dags att ta nya tag och försöka stoppa FRA-lagen på andra vis. Jag tror dock att Alliansen i och med denna fråga bränt sina skepp för gott. Jag, genomborgerlig, kan inte med gott samvete rösta på något av partierna. Moderaterna försöker vara (s) och centern har visat att deras nya liberala inriktning bara var ett spel för gallerierna. Och yngre som jag talat med har fått ett väldigt dåligt intryck av de borgerliga. Det är dukat för storseger för det röda laget 2010.

10:44 em  
Blogger Sami said...

Tro och tro. Vem vet? Jag har en känsla av att många av inläggen faktiskt kommer från liberaler, som känner sig svikna. Sen, visst, det som inte riktigt vet hur man brukar sitt språk på ett väl artikulerat sätt, kan nog vara både folk från vänster- och högerkanten.

Som Hellström skrev ovan; jag hade själv varit inne på att börja rösta Centern senaste månaderna men sveket i FRA-frågan gör att det blir "bye bye".

Alliansen förtjänar att förlora, och kommer göra det stort. Så många svek som det blivit sistone, har jag inte varit med maken om.

Många ute på vänsterkanten gillar konceptet "bevakningssamhälle" så jag tror faktiskt det är mestadels liberala krafter som är upprörda över att lagen gick igenom.

samisin.wordpress.com

12:14 fm  
Anonymous Anonym said...

Det är ett solklart fall av vänsterkampanj på Federleys blogg just nu, det är bara vänsteryngel som agerar så organiserat och samtidigt obegåvat. Resten är piratpartister som tror att dom vädrar morgonluft, sverigedemokrater som tar varje chans att spä på politikerföraktet och en o annan LUF:are som sneglat avundsjukt på Stureplanscentern de senaste åren när det egna partiet sysslat med batongliberalism och främlingsfientlighet.

Inte fan hade det blivit ett nej. Den där människan från Dalarna som ingen hört talas om tryckte på ja-knappen när hon visste att det inte skulle betyda något. Och att avstå blev en om möjligt ännu tommare markering. Ett PR-knep helt enkelt. Tyvärr var det många liberaler som inte vet hur politiken funkar som köpte det.

Det finns all anledning att vara kritisk mot både fp och c. Men sluta vara så in i h**e naiva.

9:15 fm  
Blogger Nils said...

@laban:

Tror du på det där själv?
Vänsterkampanj?

Som centerpartist och liberal så har jag svårt att se mig själv bidra till en vänsterkampanj.
Tror att fler med mig känner sig svikna. Det är inte liberalt att införa massavlyssning utan brottsmistanke, den som påstår det borde läsa på lite till.
Och politikerföraktet lyckades den lilla showen i riksdagen späda på alldeles av sig självt utan hjälp från SD.

Och det var väl trevligt att en (1) liberal vågade stå upp för sina ideal och sina väljare och rösta nej. Men hacka på henne gör det.
Undra vem som bedriver vänsterkampanjer här egentligen?

12:30 em  
Anonymous Anonym said...

Varför visar din inte din bloggerprofil, arne?

12:37 em  
Blogger Nils said...

Har ingen blogg så profilen känns inte så intressant, men visst.
Har fixat det nu, såg att det blev postat i fel namn tidigare också..:(

1:13 em  
Anonymous Anonym said...

Eh.. "fel" namn... bra jobbat...

(pinsamt)

1:24 em  
Anonymous Anonym said...

Vänsterkampanj schmänsterkampanj . Vissa av er centerpartister gör verkligen allt för att komma bort från sakfrågan...

http://centeruppropet.se/

4:17 em  
Anonymous Anonym said...

Vad menar du? Är sakfrågan ett centerupprop? Trodde det var signalspaning.... men det kanske inte är så intressant längre?

Snacka om självmål. En skriver kommentarer under flera namn och en annan tycker att det viktigaste i denna debatt är ett centerupprop.

Jojo.

7:58 em  
Blogger Nils said...

@anonymous:

>Eh.. "fel" namn... bra jobbat...
>(pinsamt)

Tycker inte namnet är så viktigt, inte du heller när det gäller dig själv tydligen.
Måste vara trist att bli döpt Anonymous...

Förstår inte vad namnet har för betydelse, det här gäller massavlyssning av svenska medborgare utan brottsmisstanke och du hänger upp dig på att alla inte kan med Blogger.se gränssnittet. Moget.

På forum finns det ett namn för sådana som dig, TROLL.

7:53 fm  
Anonymous Anonym said...

Du får ju ta och framlägga bevis på att kampanjen sköts av extremvänstern innan vi tror på din teori.

Jag tycker personligen att det är en mycket roande tanke att hundratals kommunister skulle finna det mödan värt att posta tusentals inlägg på Federleys bloggar och kalla honom svikare av liberala ideal.

Du får nog helt enkelt ta och acceptera att kritiken mot Federley kommer från liberaler, alltså såna där med liberala grundvärderingar, inte såna där som är med i s.k. liberala partier.

5:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home