fredag, juli 25, 2008

Ledig vs jobba

Avbröt semestern denna vecka för att tillsammans med en kollega skriva klar en rapport som ska levereras idag. Det är något speciellt med att jobba på sommarn, när alla andra är lediga. Ingen trängsel på tunnelbanan. Inga telefoner som ringer. Man får nästan inte ens mail. Men man får mycket gjort!

En amerikansk vän konstaterade en gång uppgivet att det inte går att göra affärer i Sverige mellan 15 maj och 15 september. Det ligger nog en hel del i det. Folk har liksom stängt av. Undra tro om det kommer att kunna vara så framöver?

Det skulle inte faktiskt inte behöva störa mig så himla mycket. Det gäller bara att förlägga sådant arbete som inte är beroende av kundkontakt under perioden. (och att göra affärer för glatta livet mellan 15 mars och 15 maj)

Hursomhelst är jag upprymd. Det blir en GRYM rapport som kommer att vara väldigt användbar för kunden. Den känsla av tillfredställelse man får när man har kämpat hårt tidiga morgnar och sena kvällar, och att man sedan ser att det har gett resultat, är bland det skönaste som finns.

Det är fan så kul att jobba! Och det är fan så kul att vara ledig när man känner att man verkligen förtjänar det! :-)